Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hilayda Arslan Türkiye Şampiyonu oldu

Hilayda Arslan Türkiye Şampiyonu oldu

Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm finallerinde yarışan sporcularımız, ilçeye Türkiye Şampiyonluğu, Türkiye İkinciliği ile Türkiye Üçüncülüğü dereceleri ile döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Finalleri 04-05 Nisan 2105 tarihlerinde Adana’da düzenlendi. 
ANALİG Yarışmaları; Yüksek Atlama, Gülle Atma, 100 m., 3 Adım Atlama, Cirit Atma, Uzun Atlama, 300 m., 1500 m., 2000 m., 800 m., 4×100 ve 100 m. Engelli kategorilerinde yapıldı.
Yarışmalara Balıkesir kafilesi ile katılan, Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan’ın sporcuları final yarışlarında büyük başarılara imza attı.
7 sporcudan oluşan Balıkesir takımının 4 sporcusu Erdek 18 Eylül Ortaokulu öğrencilerinden oluştu.
Erdek’li sporculardan Nil Uzer yüksek atlama dalında, Hilayda Arslan 4x100 metre bayrak yarışında, Efsa Bulut cirit atma dalında, Sena Kaynar gülle atma dalında mücadele etti.
Nil Uzer, Yüksek Atlama dalında Türkiye Üçüncüsü olurken, Hilayda Arslan 4x100 Metrede Türkiye Şampiyonu oldu.
Takım olarak 81 il içerisinde Balıkesir İli Türkiye kincisi olurken, birinciliği İstanbul’a kaptıran atletlerimiz ikincilik kupası ve madalyaları ile turnuvayı bitirdi.
ANALİG Yarışmalarını değerlendiren Niyazi Gülhan, takım olarak Türkiye Birinciliğini kıl payı kaçırdıklarını söyledi.
Geçen yıl yarı finallerden çıkamadıklarını ama bu yıl finallere kadar yükselerek önemli başarı kazandıklarını belirten Gülhan, “Sporcularımdan Nil Uzer’in yüksek atlamada Türkiye Üçüncüsü, Hilayda Arslan’ın 4x100 Metrede Türkiye Şampiyonu olması kesinlikle tesadüf değildir. Bu başarı uzun yıllar sarf edilen emeğin karşılığıdır. Önümüzde kulüp ve okul yarışları olmak üzere çok sayıda yarışlar yer alıyor. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi sadece yarış değil, amacımız çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlayıp, Erdek’te başlayıp Balıkesir’de ilerleyen ve Türkiye geneline dağılan atletizm ivmemizi daha üst noktalara taşımaktır. 60 kişiden oluşan takımımızı incelediğimiz zaman Erdek’teki bütün okullardan öğrenciler mevcuttur. Yıllardır yakaladığımız bu ivme giderek büyümektedir. Tabiî ki bu sportif ve kültürel olayın yaygınlaşmasında ve tanınmasında siz değerli basın mensuplarının tanıtıcı rolü çok büyüktür. Bu konuda sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
“Şu an takımımızda sizlerinde bildiği gibi 2020 Olimpik Milli Takım Kamplarına davet edilen ve gözlem altında olan sporcularımız vardır” diyerek konuşmasını sürdüren Gülhan, “Biz yükümüzün ağır olduğunu, ülkemiz için sorumluluğumuzun çok fazla olduğunu biliyoruz. Bu yükü taşımamızda bizlere yardımcı olan başta İlçe Kaymakamımız Mustafa Demirelli olmak üzere İlçe Spor Müdürümüz Erdem Eren’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Ceylan’a ve bizlerden gülen yüzlerini esirgemeyen tüm Erdek halkına sonsuz teşekkür ederim.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli