Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hisarcıklıoğlu: ?Bandırma il olmayı çoktan hak ediyor?

Hisarcıklıoğlu: ?Bandırma il olmayı çoktan hak ediyor?

Bandırma´da, yüksek vergi vererek ülke ekonomisine katkı sağlayan işadamlarına ödüllerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu verdi.

Bandırma´da, yüksek vergi vererek ülke ekonomisine katkı sağlayan işadamlarına ödüllerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu verdi.
Yüksek düzeyde vergi ödeyen ve ülkeye döviz kazandıran Bandırma Ticaret Odası üyeleri ve borsa tescilinde başarı gösteren işadamlarının ödüllendirildiği geceye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ile iş dünyası temsilcileri ve davetliler katıldı.
Ödül töreninde konuşan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, 15 Temmuz gecesi milletin demokrasiye sahip çıktığını ifade ederek, ?Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Allah, bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın? dedi. Türkiye´nin sahip olduğu konumla birlikte cazibe merkezi olduğunun altını çizen Sezgin, Bandırma´nın da yatırımlara ev sahipliği yapmak adına adı ön plana çıkmakta, tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok ürün Bandırma çevresinde bulunmaktadır. Bandırma yatırımcılara lojistik ve enerji açısından fırsatlar sunuyor.? diye konuştu.
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı da konuşmasında, FETÖ, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin gerçekleştirdiği kanlı eylemleri kınadı. Dünya ile yarışmak için değişime ayak uydurmak gerektiğini savunan Kılkışlı, ?Önceliğimiz ülkemizin barış ve huzur içinde olmasıdır. Hükümetimizin aldığı önlemleri destekliyoruz. Nefes kredisi, üyelerimizin can suyu oldu. Üretimde ve sanayide dünyayla yarışmak istiyorsak değişime ayak uydurmak zorundayız. ?diye konuştu.
Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası´nın gerçekleştirdiği ?Müşterek Ödül Töreni?nde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bandırma´ya sekizinci gelişi olduğunu belirterek oda ve borsa üyelerinin ülke zenginleşmesine ve istihdam sağlanmasına katkı verdiğini belirtti.
Bandırma´nın birlik ve beraberliği ile gelişen bir kent olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, ?Oda ve borsa üyelerimiz, onlar bu ülkenin zenginleşmesine istihdamına katkı sağlıyorlar, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bizimle beraber bu birlikten dolayı sizler adına teşekkür ediyorum. Bu manzara müthiş bir şey, bu beraberlik rahmet ve bereketi de Bandırma´ya getiriyor. Bu coğrafya en zengin, gelişmiş coğrafyalardan biri. Türkiye´nin en gelişmiş il ve ilçeleri arasında Bandırma 23´üncü sırada bulunuyor. Bandırma ilçe desek de, il merkezi gibi. Bandırma il olmayı çoktan hak ediyor. Bu birlik ve beraberliği sonucu. Allah, size böyle güzel bir coğrafya vermiş. Bandırma, üniversitesi olan dört ilçeden biri, bugün üniversitede girişimcilik adıyla bir konferans verdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bandırma her şeyiyle marka, sporda da marka. Banvit, Türkiye Kupası´nı kaldırarak Bandırma´nın adına değer kattı. Oda ve Borsamız Bandırma´yı iyi yerlere taşımak için el birliği ile mücadele ediyorlar. Oda ve Borsaların yıldızları vardır. Bandırma Oda ve borsası 5 yıldız. Kendilerine teşekkür ediyorum? dedi.
Bandırma´nın ticaret, sanayi, lojistik ve eğitim kenti olduğunun altını çizen Hisacıklıoğlu, Rotterdam Liman Projesi´nin yapılmasıyla birlikte Bandırma´nın ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlayacağını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, ?10 yıl sonra Bandırma´yı siz bile hayâl edemeyeceksiniz. Bandırma´da, Rotterdam liman projesinin yaşama geçmesiyle ülkeye güç katmaya devam edeceksiniz. Türkiye´de istihdam yüzde 50 artarken, Bandırma´da yüzde 58 artmış. Türkiye´de son 8 yılda ihracat yüzde 8 artarken, Bandırma´nın yüzde 49. Bu coğrafyayı tanıyamayacağız derken, bundan bahsediyorum. Maşallah, bu bölgede umut var. Umut olmadan hiçbir şey olmaz. Türkiye Ekonomi Şurası´nda 6 saat kalarak sizlerin dertlerini dile getirdik. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve 11 bakanımıza iletme imkânı bulduk. Ödül alacak kardeşlerimi tek tek kutluyorum. Allah, enerjinizi, bereketinizi bol etsin ?diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli