Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hisarcıklıoğlu, Bandırma´ya geldi

Hisarcıklıoğlu, Bandırma´ya geldi

?Özal döneminde keşfettiğimiz girişimcilik ruhunu geliştirmeliyiz?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Genel Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bandırma´ya geldi.
Gece, Biga´daki bir etkinliği ardından önce Bandırma Ticaret Borsası´na gelen Hisarcıklıoğlu´nu burada Borsa Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ile yönetim kurulu, meclis üyeleri, Kadın Komisyonu Başkanı Buket Boyacı ve komisyon üyeleri karşıladı.
Hisarcıklıoğlu´na bilgi veren Borsa başkanı Halit Sezgin, 77 yıllık geçmişe sahip bulunan kuruluşlarının, bu alım döneminde çiftçiden 55 bin ton buğday aldığını belirtirken, ?Üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi´ne de 10 bin ton buğday verdiler. Bu durum, üreticinin, Borsamızı tercih ettiğini gösteriyor? dedi. Borsanın, 100 bin tonluk depolama kapasitesinin ülkemizde bir numara olduğuna işaret ederken, bu kapasitenin hâlen dolu olduğunu vurgulayan Sezgin, ?Şimdi hedefimiz lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığına geçmektir. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor? diye konuştu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin´i sevdiğini vurgularken, ?Ciddi, temiz ve çalışkan bir başkana sahipsiniz. Tabii, böylesine kaliteli bir başkanı seçmeniz nedeniyle de sizleri kutluyorum. Bandırma Ticaret Borsası, ülkemizdeki Borsa ve Odalar arasında özel bir yere sahip. Bandırma´nın, borsa ve odalarımız içinde her zaman ilk 5 içinde yer aldığını söyleyebilirim? dedi.
Hisarcıklıoğlu´nun, Borsa yöneticilerine ikramından sonra Borsa başkanı Halit Sezgin ve Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek de, TOBB Başkanına plâket verdiler.
Ziyaret sırasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Kudbettin Arzu da hazır bulundu.
HİSARCIKLIOĞLU, BANDIRMA TİCARET ODASI´NDA
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra Bandırma Ticaret Odası´na geçti. Burada ilk konuşmayı yapan Oda başkanı Mehmet Kılkışlı, Hisarcıklıoğlu´na, 4,5 yıllık görev süreleri içinde kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Kılkışlı, ?2 bin üyemizin güncellemesini yaptık. Şimdi, elektronik ortamda kendilerine çok daha rahat ulaşıyoruz. Ülkemizin en iyi çalışan meslek komiteleri bizde? dedi.
Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, Bandırma ekonomisinin çok canlı olduğuna dikkati çekerken şunları söyledi:
?Bandırma´da, çok sayıda girişimci bulunması kent adına büyük şans. Bandırma Ticaret Borsası ve Ticaret Odası başkanlarının çalışmalarından çok memnunum. Kendileriyle sürekli iletişim içindeyim. Ülkemizde girişimcilik ruhu, Turgut Özal´ın başbakanlığı döneminde keşfedildi. Bu girişimcilik ruhunu geliştirmeliyiz. Bu arada, iyi ve kötü günlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bizde, sadece yoklukta birleşme alışkanlığı var. Türk Milleti, son dönemde, kötü günde birleşmenin en güzel örneğini 15 Temmuz´da verdi.?
Ziyaret sırasında Hisarcıklıoğlu, oda yöneticilerine ikramda bulundu. Ardından, Oda başkanı Mehmet Kılkışlı ve Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Hisarcıklıoğlu´na ve eski bakan Kudbettin Arzu´ya plâket verdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli