Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Hızlı Muhtar yeni ofisine kavuşuyor

Hızlı Muhtar yeni ofisine kavuşuyor

Edremit ilçesinin Gaziilyas Mahallesinde vatandaşların haklarını söke söke aldığı ve sorunlarına anında çözüm ürettiği için Hızlı Muhtar lakabı takılan Muhtar Hatice Güneriye, Edremit Belediyesi ile diğer belediyelerin ve yardımsever insanların ya

Edremit ilçesinin Gaziilyas Mahallesinde vatandaşların haklarını söke söke aldığı ve sorunlarına anında çözüm ürettiği için `Hızlı Muhtar` lakabı takılan Muhtar Hatice Güneri`ye, Edremit Belediyesi ile diğer belediyelerin ve yardımsever insanların yapımına destek verdiği yeni muhtarlık binası teslim aşamasına geldi.
Güneri: "Hızlı muhtar lakabından mutluyum"
Edremit ilçesinde 20 köy ve 32 mahalle muhtarı ile toplam 52 muhtarın görev yaptığını, beldelerde 5 bayan muhtar yanında ilçede bulunan 15 muhtar arasında tek bayan muhtar olan Hatice Güneri, çalışkanlığı ve sorunları çözümde büyük gayret göstermesi ile ilçede `Hızlı Muhtar` lakabı takılmasına mutluluk duyduğunu ifade etti.
"Türkiye`de muhtarların "Sağlık Sigortası" var ama sağlık masraflarını biz ödüyoruz. Muhtarlar için hiçbir ödenek yok ama iş isteniyor. AB Standartları getirilsin ve AB`deki muhtarlara devlet her şeyi veriyor ve iş istiyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, tüm muhtarlıklarına modern çalışma yerleri yaptı ve muhtarlarına teslim etti. Tüm muhtarlara takım elbise yaptırdıktan sonra muhtarlıkların kirası, elektrik, su, internet ve yazıcılarının kâğıtlarını belediye karşılıyor. Türkiye`de burası örnek bir belediye uygulamasıdır. Bizde niye yok?" diye toplantılarda sert eleştirilerde bulunduğunu belirten Gaziilyas Mahallesi Muhtar Hatice Güneri, Edremit Belediyesi ile diğer yardımseverlerin bu sesimize kulak verdiğini ve bu gün modern bir muhtarlık binasına kavuştuklarını söyledi.
Güneri: "Muhtarlığa 3. ve son kez adayım"
Muhtarların azalarını `Vekil Tayini` yapamadıklarından dert yanan ve "Siz Cumhurbaşkanının en küçük birimlerdeki temsilcilerisiniz diyorlar ama Bu özde değil, sözde temsilciliktir" şeklinde konuşan Muhtar Güneri, "Gaziilyas Mahallesi Muhtarlığına 3. ve son kez olarak tekrar adayım. Bu dönem sonrası Belediye Meclis Üyeliğine aday olup çalışmalarımı siyasi alanda yerel yönetimlerde devam ettireceğim. Mahalle halkımdan 3. kez tekrar `Göreve devam etmem` için destek bekliyorum." dedi.
Edremit Belediye Başkan Vekili Çağlar: "Biz sözümüzü yerine getirdik"
Edremit Belediyesinin mahalle muhtarlarına verdiği sözleri yerine getirdiğini kaydeden Edremit Belediyesi Başkan vekili Fatih Çağlar, "Bazı mahalle muhtarlarımızın hizmet verebilecek binaları yoktu. Edremit Belediyesi olarak muhtarlarımıza yeni hizmet binası temin ettik. Muhtarlarımıza mahalle sakinlerine daha iyi hizmet verebilecek bir çalışma ortamı oluşturduk. Gaziilyas ile Turhanbey Mahallesinde muhtarlığımız için yan yana gerçekleştirdiğimiz hizmet binasında muhtarlarımızın daha iyi bir ortamda çalışacağına inanıyoruz. Yaptığımız hizmet binası sayesinde mahalle sakinleri isteklerini rahatlıkla gelip muhtarlarına iletebilirler artık. Edremit Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.
Gaziilyas Mahallesi Muhtarı Hatice Güneri ve Turhanbey Mahallesi Muhtarı İrfan Aydın, yeni muhtarlık binaları için mahallede yaşayan vatandaşlar adına Edremit Belediyesi`ne teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı