Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hoşgeldin onbir ayın sultanı ramazan

Hoşgeldin onbir ayın sultanı ramazan

Müftü Yalçın, Ramazan Ayını kutladı

Bu sene Ramazan ayının ilk sahuruna 27 Haziran 2014 Cuma günü (Şaban ayının 29.gününün gecesi) kalkıyoruz. 
İlk sahura Cuma günü kalkılacağı gibi ilk Teravih Namazı da bu gece kılınırken, 27 Haziran Cuma gecesi Ramazanı-Şerif ayının ilk gecesi.
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur`an`ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur`an`da ‘Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur`an`ın indiği aydır' buyurmuştur. 
Kur`an`, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur`an insan için hayati değer taşır. Kur`an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah`ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur`an`ı çok okumayı teşvik etmiştir.” dedi.
Ramazan Ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Müslümanların Ramazan ayında Kur`an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterdiklerini ifade etti.
Müftü Yalçın, Ramazan ayının yaşayışımız üzerinde ayrı bir etkisi vardır. Bu ayın yaklaşması ile birlikte hazırlıklara başlanır. Ramazan boyunca yiyeceğimiz özel yemeklerin malzemelerini önceden alırız. Evlerimizde genel temizlik yapılır. Radyolar, televizyonlar özel ramazan programı yaparlar. Ramazanda oruç açma vaktinin ayrı bin neşesi vardır. Bütün aile bireyleri hep birlikte sofraya oturur, oruç açma vaktini gelmesini bekleriz. Ezan veya top sesinin duyulmasıyla birlikte orucumuzu dua ile açarız. Yemeğimizi yedikten sonra dua ederek Allah`a şükrederiz. Sonra akşam namazını kılar ve teravih namazı için hazırlıklara başlarız. Bu ayda camiler dolar taşar” diye konuştu.
Yalçın, açıklamasının devamında şunları kaydetti: Ramazan ayı gerçekten bir ibadet ayı olarak yaşanır. Namaz ve orucun yanında aynı zamanda bir yardımlaşma ayıdır. Bu ayda yoksullar, düşkünler daha çok hatırlanır. Geleneğimizde yakınlar, komşular, yoksullar iftara çağrılır. Maddi durumu iyi olmayanlar için iftar sofraları düzenlenir. Ramazanı şerif oruçlarını tutmak için sahura kalkmak sünnettir. Zira Rasülüllah efendimiz: Siz sahur yapın zira sahurda bereket vardır." buyurmuşlardır. Berektinden ve rahmetinden istifade etmek için sahura kalmak sünnettir. Yemek yemeyecek bile olsa mutlaka bir bardak su içmek suretiyle de olsa sahur yapmak lazımdır. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü teâlânın razı olduğu işleri yapmalıdır. Bu ayı, ahireti kazanmak için fırsat bilmelidir. Kur'an-ı kerim, Ramazanda indi. Kadir gecesi, bu aydadır. Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman af olur, azat olur. Bu ayda, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Allahü teâlâ, bu mübarek ayda Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin! Ramazan-ı şerifte, oruç tutmak çok sevaptır. Özürsüz oruç tutmamak büyük günahtır. Sevgili Peygamberimiz (sas) bir Hadis-i şerifte, (Özürsüz, Ramazanda bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz) buyruldu. (Ama dini bir mazeret varsa, sağlık yönünden bir engeli varsa oruç tutmamak günah olmaz).Mübarek vakitlerde, (Oruçlu iken) günahlardan titizlikle uzak durmalı, ibadetleri ve her çeşit hayratı artırmalıdır. Zira Allahü teâlâ, tarafından sevilen kimse, faziletli vakitlerde faziletli amellerle meşgul olur. Bu vesile ile öncelikle Tüm İslam Aleminin, ülkemizin ve güzel beldemiz Erdek lakımızın ve değerli misafirlerimizin mübarek Ramazan Ayını tebrik eder, bu ayın en iyi bir şekilde değerlendirilmesini yüce Allah'tan niyaz eder saygılar sunarım.”
Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli