Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Höşmerim Tatlısı Balıkesir adına tescil edilecek

Höşmerim Tatlısı Balıkesir adına tescil edilecek

Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası Başkanı Hasan Yıldız, Balıkesir Höşmerim Tatlısı tescil işlemleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdi.

Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası Başkanı Hasan Yıldız, Balıkesir Höşmerim Tatlısı tescil işlemleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdi.
2011 yılı başlarında höşmerim tatlısına coğrafi işareti tescil ile ilgili bir çalışma başlattıklarını belirten Yıldız, ideal patent danışmanlığında ve Balıkesir Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu höşmerim tatlısının tarihçesini laboratuar çalışmalarını gösteren akademik bir rapor ile dosyayı Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret tescili için başvurduklarını anlattı.
Geçen süre içerisinde coğrafi işaret dosyası ile ilgili gerekli yazışmaların ve teyitleşmelerin oda tarafından takip edildiğini ve artık talebin son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Yıldız, Türk Patent Enstitüsü’nün dosyayı incelediğini ve höşmerim tatlısı için işaret belgesinin alınmasıyla ilgili herhangi bir engel olmadığını, Resmi Gazete’de yayınlayarak ilan ettiğini kaydetti.
Başkan Hasan Yıldız devamında şunları kaydetti:
Balıkesir Aşçı Köfteci ve Benzerleri Odası olarak yöresel ürünlerimizin korunması, tanınması için çalışmalarımızın bir örneği olan bu çalışmanın başka ürünlerde de aynı hassasiyet ve ciddiyetle takipçisi olarak Balıkesir’e marka değerleri kazandırmaya çalışacağız. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar şehrimize ait olan değerlerimizin korunması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalardır. Amacımız şehrimize ait olan ürünlerin her nerede üretilirse üretilsin şehrimizin marka değerinin ürün özelliklerinin, kalitesinin, lezzetinin koruma altına alınarak sahip çıkmaktır. Coğrafi işaret tescili çalışmaları başlatılırken Türk Patent Enstitüsü tarafından temsili bir logo istenmiş ve bu doğrultuda profesyonel bir grafikerlerle görüşülüp çalışılarak içeriğinde höşmerim tatlısının rengini temsil eden sarı renk, Türk bayrağının rengini ve Balıkesir rengi olan Kırmızı-Beyaz renkleri, Balıkesir’in sembollerinden tarihi saat kulesi tarihten gelen Anadolu’da Türk ve İslam’ın simgesi durumunda olan aynı zamanda temizliğin, zerafetin, saflığın ve güzelliğin simgesi olan lale unsurları ile logomuz oluşturuldu. Üretici firmalarımız coğrafi işaret ve logosunu kullandığını göstererek höşmerim de güvenin adresi olarak işlerinde başarı sağlayacaktır. Tüketici de bilecek ki coğrafi işaret ve logo unsurlarını taşıyan ürün özelliklerini, kalitesini koruduğunu aynı zamanda denetim altında olduğunu bileceklerdir. Bu coğrafi işaret çalışması şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli