Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hükümet Caddesine araç parkı trafiği engelliyor

Hükümet Caddesine araç parkı trafiği engelliyor

Adaların kara ile tek bağlantı noktası olan Erdek Feribot İskelesinden çıkış yapan kamyon ve tır gibi uzun araçlar ilçe trafiğinde sorun yaratmaya devam ediyor.

Adaların kara ile tek bağlantı noktası olan Erdek Feribot İskelesinden çıkış yapan kamyon ve tır gibi uzun araçlar ilçe trafiğinde sorun yaratmaya devam ediyor.
İskeleden çıkış yapan araçların güzergah olarak kullandığı hükümet caddesine park eden araçlar nedeniyle ağır tonajlı araç sürücüleri zor anlar yaşıyor.

Yaz sezonuna girdiğimiz şu günlerde daha sıkça karşılaşacağımız bu olaya son örnek Cumartesi günü iftar saatinde yaşandı.
16 MBY 98 Plaka sayılı TIR, Erdek Feribot İskelesinden çıkış yaparak Hükümet Caddesinden geçerken yol kenarında park halinde bulunan yurt dışından ilçemize tatile gelen bir aileye ait TU 279 ED plaka sayılı BMW marka aracın yanından sıfır geçmek zorunda kaldı. Araca zarar vermek istemeyen TIR şoförü vatandaşlardan yardım isterken, TIR sürücüsü park halindeki lüks aracı çizmemek için ne ileri nede geri gidebildi.
İlçemize tatile gelen lüks aracın sahibine ulaşılamazken, olay yerine gelen Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çaresiz kaldı.
Vatandaşlar önce park halinde ki aracı kaldırıp kaldırımın üstüne çıkarmaya uğraştılar. Sonrasında ise kepçe yardımıyla TIR´ın arka kasasına zincirle bağlayarak çekmeye uğraştılar. Ancak hiç biri işe yaramadı.
Hükümet Caddesinde gemi ve iftar saati olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken araçlarında mahsur kalan sürücüler isyan etti.
Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar´da olay yerine gelirken yaklaşık bir saat sonra araç sahibi park halinde ki aracının başına geldi. Zaman zaman tansiyonun yükselerek tartışmaların yaşandığı olay da lüks aracın sahibine kızan vatandaşlar araç sahibinin haklı savunmasıyla sustular. Hükümet Caddesinde araç trafiğinin durmasına neden olan lüks aracın sahibi ?Aracımın camında bana ulaşılabilmesi için numaram ve kimlik bilgilerim yazıyordu. Bu kadar insan aracımı kaldırıp kaldırım kenarına çıkartmaya uğraşacağına ön cama baksalardı hiç bir sorun olmayacaktı. Ayrıca yol boyunca park yasağı işareti de yok. O zaman ya bu TIR´ların güzergahını değiştirin ya da cadde boyunca park yasağı uygulayın? savunmasında bulundu.
Park halinde ki aracın vatandaşların da yardımıyla TIR´dan uzaklaş tırılmasıyla Hükümet Caddesinde trafik akışı normale dönerken, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, TIR şoförü ile ilgili gereğinin yapılması talimatı verdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli