Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hurda araçlar canlandı

Hurda araçlar canlandı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, hurdaya ayrılmış araçları yeniden çalışır hale getirdi. Malum belediye başkanının, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan araçları hurdaya terk etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Aysan, bakımsızlıktan h

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, hurdaya ayrılmış araçları yeniden çalışır hale getirdi.
Malum belediye başkanının, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan araçları hurdaya terk etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Aysan, bakımsızlıktan hurdaya ayrılmak zorunda kalmış araçları, sırasıyla yenilediklerini kaydedip, fark işte burada şeklinde konuştu.
Erdek Belediyesi`ne ait 10 ND 894 Plakalı Çöp Kamyonu, 10 E 1394 Plakalı itfaiye aracı. Tepeden tırnağa yenilendi.
Her iki aracın tüm motor aksamları ile, kaportaları yenilendi, kamera ve yeni sistem sinyalizasyon sistemleri ile donatıldı. Çöp kamyonunun ise kazanı tamamen yenilendi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yenilenen araçları Erdek Belediyesinin Araçlar Amirliği`nde incelemesini yaptıktan sonra, Cumhuriyet Meydanında görücüye çıkardı. Yenisinden farksız bir hale getirilen araçları gören vatandaşlar, araçların yeni satın alındığını düşündü. Çoğu vatandaşların, belediye görevlilerine, meydanda sergilenen araçların yeni alınıp alınmadığı sorusu yöneltti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan  yaptığı açıklamada, "Erdek Belediyesi`ne ait tüm araç ve iş makineleri tek tek elden geçecek ve yenilecek. Bu araçlar yıllardır kullanılmış bakım onarım işleri ihmal edilmiş, hurdaya terk edilmiş. Hizmetlerimizin aksamaması için sırayla, araçlarımızı onarıma gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde diğerlerinin bakım onarım işleri de tamamlayacak." dedi.

"Malum belediye başkanı döneminde, halkın paraları ile alınmış araçların çoğunluğu hurda hale gelmiş. Sağda solda hurdalıklarda yatıyor. Kimse takibini yapmamış. Zaten bu durum onun için çok doğal şeklinde diyerek konuşmasını sürdüren Aysan, zeytinci müstahsil için bent, otel moteller bölgesine modern bir sahil bandı, modern meydan düzenlemesi ve çay bahçeleri, 10 yıldır kendi kaderine terk edilmiş Alaaddin Mahallesi ve Atatürk Mahallesine yollar ve parklar yapılacağını belirtti.
Eski belediye başkanına, "Kullanamayacağın mezarlık selvilerine 1 milyon lira (1 trilyon) harcıyorsun, vicdanın sızlamıyor mu?" şeklinde, soru yönelten Başkan Aysan, Yalan Rüzgarı Malum Kişi, yalanlarını bırak Gerçekleri ERDEK halkı biliyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir inceleme sırasında hayretler içinde kaldım. Malum Belediye Başkanı döneminde yani 2006 yılında Belediyemize ait 10 E 1962 ve 10 E 1963 plakalı 2 adet 302 Mercedes marka otobüs 2 yıllığına Karşıyaka Belediyesi`ne kiralanmış. 2008 yılında geri alınması gerekirken,
Malum başkan her zamanki ihmalkarlığı ve kıymet bilmezliği nedeni ile geri almamış. Üzücü olan durum ise Erdek`te yaşayanların alın terleri ile alınmış 2 adet otobüs şu an Bandırma`da hurdalıkta yatıyor. Ne motorları, ne lastikleri kalmış. Belediye`nin kayıtlarında bu otobüslerin teslim tutanakları mevcuttur. Resmi tutanakta yazılanları aynen aktarıyorum;
- Araçların motor, mekanik yürüyüş arızası yoktur.
- Araçlarda kırık dökük ve vuruk yerleri yoktur.
- Araçlar teslim edildiği gibi Erdek Belediyesi`ne teslim edilecektir.
Birde şu resimlere bakın. Kararı vatandaşıma bırakıyorum.
Malum belediye başkanı böbürlenerek, Erdek`i nasıl yönettiğini bir yıldır anlata dursun, Erdek Belediyesi`nin tüm demirbaşlarını göreve geldiğim günden bu yana sağdan soldan topladım. Kendi malına sahip çıkamayan malum belediye başkanı, belediyenin malına da sahip çıkamamış. Vatandaşlarımızın parası ile alınan her şeyi ziyan etmiş. Ona sadece yazıklar olsun diyorum. Onun hurda ettiklerini biz yeniliyoruz. Onun sağda solda unutup bıraktıklarını biz topluyoruz. Mevcut araçlara yaptığımız onarım çalışmaları ile araçlar sıfırdan farksız hale geldi. Yollarda sohbet ettiğim vatandaşlardan, aldığım teşekkürler ve olumlu tepkiler bana güç veriyor. Yakında Belediyemize ait tüm araçlarımız sıfırdan farksız hale gelecek. Belediyemiz hizmetlerini bu araçlarla daha da kaliteli verecek." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı