Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüseyin Sarı: Çifte standarda karşıyım

Hüseyin Sarı: Çifte standarda karşıyım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Gübre Fabrikalarının (BAGFAŞ) yeni kuracağı fabrikayı değerlendirirken, çifte standarda dikkati çekti. BAGFAŞın yıllardır işleyen fabrikasının hâlen ruhsatı bulunmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma Gübre Fabrikaları`nın (BAGFAŞ) yeni kuracağı fabrikayı değerlendirirken, çifte standarda dikkati çekti. BAGFAŞ`ın yıllardır işleyen fabrikasının hâlen ruhsatı bulunmadığını öne süren Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
"Şimdi, yapılacak yeni fabrikayla eskisi de legalleştirilmek isteniyor. Ancak bu durum, yıllardır uygulanan çifte standardı görmemize de engel olmamalı. Aynı bölgede kirli atıklarıyla denizi morlaştıran, devlete ait asit fabrikası var. Bu fabrika, prit atıklarıyla şimdi Bandırma`nın mahallesi olan Çalışkanlar Köyü`nde yaşayanların bile büyük göçüne neden oldu. Bu gerçekler ortada. Ancak bazı kişilerin gözleri, bu gerçekleri nedense bir türlü görmüyor. Erdek, `Turizm Bölgesi` kapsamında olmasına karşın tam karşısında Sabancı`ların yaptığı tesislere nedense karşı çıkan yok. Ama, iş, vereceği kirliliğin 1/8 oranında, yani oldukça düşük bulunacağı açıklanan BAGFAŞ`a gelince nedense herkes aslan kesiliyor. Yani konu bu yörenin çocuğu Recep Gençer ve Gençer`ler olunca tepki var, Sabancılar olunca ses yok. Bunun ismi çifte standarttır ve ben, her zaman  çifte standartlara karşıyım."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli