Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hüseyin Sarı hakkında soruşturma izni verildi

Hüseyin Sarı hakkında soruşturma izni verildi

İçişleri Bakanlığının Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı ve dönemin on iki meclis üyesi ile on iki belediye çalışanı hakkında değişik konuları içeren suçlamalarla soruşturma izni verdiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığının Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı ve dönemin on iki meclis üyesi ile on iki belediye çalışanı hakkında değişik konuları içeren suçlamalarla soruşturma izni verdiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından hukuki süreç kapsamında hazırlanan rapora göre, haklarında inceleme yapılan Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı ve dönemin 12 meclis üyesi ile 12 belediye çalışanı hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesine istinaden 1 Mart 2011 tarih ve 101 sayılı kararla soruşturma izni verildiği öğrenildi.
1 Mart 2011 karar tarih ve 101 karar nolu raporda toplam 24 iddia yer alıyor.
Raporun ilk iddiası `Belediye adına müstakil olarak tescil ve ihale ile satışı gereken 4 parselin, parselasyon sonucu hisseli parsel durumuna getirilip bedel takdiri suretiyle satılması, gerçeğe aykırı tahsilat makbuzları düzenlenip ve bedeli alınmadan arsa devrine izin verilmesi` ile başlıyor. 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzalı raporda belirtilen iddiaların bir bölümü ise şöyle: "Seyitgazi Tepesi ahşap işleri yapımı ihalesinin, Seyitgazi Tepesi alt tarafı dolgu yapımı işi ihalesinin, Seyitgazi Tepesi gösteri alanının asma germe mebran ile kaplanması işi ihalesinin ihale mevzuatına aykırı olarak gerçekleştirilmesi. Yalı Mahallesi Kastri Mevkii 748 ada, 1 nolu parselin mevzuata aykırı satılıp, idarenin zararı ve kişi mağduriyetine sebebiyet verilmesi. 7 nolu çay bahçesine ilişkin ihalenin, 1. yıl sonunda yok sayılarak yeniden ihale edilmesi ve belediyenin zarara uğratılması. 8 nolu çay bahçesine ilişkin ihalenin 1. yıl sonunda usulsüz şekilde feshedilmesi, 2008 yılı sezon sonunda yeniden kiraya verilmesi suretiyle belediyenin zarara uğratılması. Belediyeye ait 1-2 ve 3 nolu Cafe Şantan`ların 2008 yılında ihale ile kiraya verilmesinde mevzuata aykırı davranılarak belediyenin zarara uğratılması. Belediyeye ait arsanın ihale yapılmaksızın işgal harcı karşılığında kullandırılması ve harcın eksik tahsil edilip idarenin zarara uğratılması. Seyitgazi eteğinde kurulu belediyeye ait restoranın ihalesinde mevzuata aykırı hareket edilerek belediyenin zarara uğratılması. Mülkiyeti belediyeye ait 1 nolu cafe bar adlı işyerinin 2007 yılında ihalesiz ve bedelsiz kullanılmasına müsaade edilmesi, ihale yapmak için yeterli süreler olduğu halde ihale yapılmaksızın işgal harcı karşılığı 2007-2008 yıllarında belediye ihalesine katılma hakkı olmayan kişilere kullandırılarak ve bu kişilere haksız menfaat temin edilmesi. 2003 yılı sonu itibarıyla 464.757, 16 TL (464 milyar 757 milyon 16 bin lira) belediye alacağının zaman aşımına uğratılması". 
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Kont. Bşk`lığınca hazırlanan 1.3.2011 tarih ve 101 karar no`lu rapora istinaden, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni verebileceğini dile getiren hukukçular, söz konusu raporun henüz verilmiş bir karar olmadığını söyledi.
Bilindiği gibi, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermesiyle ilgili olarak Danıştaya itirazda bulunulabiliniyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli