Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hüseyin Sarı’dan açıklama “Ön seçimsiz hiçbir görev istemiyorum”

Hüseyin Sarı’dan açıklama “Ön seçimsiz hiçbir görev istemiyorum”

Erdek’in önceki belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Erdek’in önceki belediye başkanı mimar Hüseyin Sarı, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
“Millet İttifakı”nın seçimler öncesi propaganda sürecini etkili bulmadığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
“Bu süreçte fazla yumuşak propaganda yapıldığını düşünüyorum. Oysa meydanlarda, AKP’nin bugüne dek yaptıkları büyük hatalar, bu partinin çatısı altında bulunanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği büyük suçlamalar, miting meydanlarında videolarla gösterilebilirdi. Bu videolar sürekli gösterilmeli ve vatandaşın zihnine kazınmalıydı.”
AMASIZ, FAKATSIZ ÖN SEÇİM GEREKLİ
Halen hiçbir partiye üye olmadığını belirten Sarı, şunları aktardı:
“CHP’nin artık hiçbir bahaneye sığınmadan, her görev için parti içi demokrasiyi işletmesi, yani üye veya delege bazında ön seçim yapması gerekir. Yani amasız, fakatsız ön seçim uygulaması yaşama geçirilmeli. Ön seçim olmayan hiçbir göreve talip de olmayacağım, görev de kabul etmeyeceğim. Çünkü devlete alınacaklar konusunda liyakati uygulayacağım diyen bir parti, genel merkez yönetiminin, 4-5’i dışında yer alan liyakatsiz kişilerin belirlediği adaylarla seçime girmemeli. Girerse, torpil işler ve işte bu başarısız sonuçlar ortaya çıkar. Düşünün ki, 2015 seçimlerinde CHP, Balıkesir’de milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemişti. Bunun sonucunda Güney Marmara Bölgesi’nden üç milletvekili parlamentoya girmişti. İnsanlar, kendilerinin seçtiği kişilerin göreve gelmesini istiyor.”
9 ay sonra yapılacak yerel seçimde de CHP’nin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil tüm belediye başkanlarını ön seçimle belirlemesi gerektiğine dikkati çeken Sarı, “Ön seçimin parti içi kırgınlıkları yarattığı görüşü doğru değildir. Tam tersine bu uygulama, seçim öncesi parti içinde bir örgüt antrenmanı gibidir ve örgüte dinamizm getirir.”
KILIÇDAROĞLU İSTİFA ETMEMELİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi ve bu göreve Ekrem İmamoğlu’nun getirilmesi şeklindeki düşünceye katılmadığını vurgulayan Sarı, şöyle konuştu: “Lider olmak kolay değil. Kemal Kılıçdaroğlu, şu anda siyasette en olgun dönemini yaşıyor ve iyi bir devlet adamı oldu. Tabii ki Ekrem İmamoğlu da çok değerli bir siyasetçi ama devlet adamı olmak için biraz daha deneyime ihtiyacı var. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimde de partinin başında Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması gerektiğine inanıyorum.” 
Haber: ÖNDER BALIKÇI
 



hüseyin kirmizi
3.06.2023 07:42:05
Hadi ordan,erdek icin 1 civi bile cakmadin,karinla birlikte yediniz bitirdiniz erdeki

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı