Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hz. Mevlana Şebi-i Aruz töreni ile üniversitede anıldı

Hz. Mevlana Şebi-i Aruz töreni ile üniversitede anıldı

Hz. Mevlana´yı Anma Haftası kapsamında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi topluluklarından Evrensel Değerler Topluluğu tarafından ?Hz. Mevlana Şeb´i Arus Töreni? düzenledi.

Hz. Mevlana´yı Anma Haftası kapsamında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi topluluklarından Evrensel Değerler Topluluğu tarafından ?Hz. Mevlana Şeb´i Arus Töreni? düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından başlayan törene konuşmacı olarak Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük katıldı.
Rektörlük Konferans Salonu´nda yapılan törene 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Tuncel Sonel, Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Arıoğlu, Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Recep Şekerci, Bandırma´dan çok sayıda vatandaş, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
Süleyman Küçük, konuşmasında Hz. Mevlana´nın sözlerinden örnekler vererek, Mevlana´yı anlamanın önemine vurgu yaptı.
Mevlana´nın ?Aklın varsa bir başka akıl ile dost ol ve işlerini danışarak yap? sözünü hatırlatan Küçük; ?İtibarsız fikir sizin masanızın etrafında olmasın. Her fikre itibar edin ama muteber olanı alın ve uygulayın.? dedi.
Genç zoru başarandır diyen Küçük ?Bu gençlik önüne gelen zorluğu başaran gençliktir. Düştüğünde kalkmayı bilendir genç. Çünkü biz secde etmeyi bileniz. Küle döndüysen yeniden güle dönmeye bekle.? dedi.
Küçük, Hz. Mevlana´nın sevgiye verdiği önemi hatırlatarak ?Gönül kapılarınızı sevgi ile açın. Engelleri sevgi ile kaldırın, Mevlana´nın deryasından alacağımız her kovaya her birimizin ihtiyacı var. Bize gözün gördüğü değil, gönlün gördüğü yürekten dost lazım.? dedi.
Küçük´ün konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinden Hikmet Dursun adlı öğrenci ?Bırakmıyorum? adlı şiiri okudu. Ardından Cihat Aydın ?Aşk Neyledi? adlı ilahiyi seslendirdi. Burçin Ateşe Duran ise ?Sus gönlüm? adlı bir şiir okudu. Sonrasında Galata Mevlevihanesi Semazen Grubu ney dinletisi eşliğinde semazen gösterisi sundu.
Program sonunda Rektör Bandırma Kaymakamı Tuncel Sonel ve Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük´e teşekkür plaketi takdim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli