Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İbranice yazılı tarihi eserler ele geçirildi

İbranice yazılı tarihi eserler ele geçirildi

Balıkesir ve Bandırma'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM ekipleri ayrı ayrı yaptıkları tarihi eser operasyonlarında...

Balıkesir ve Bandırma'da Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM ekipleri ayrı ayrı yaptıkları tarihi eser operasyonlarında 8 adet İbranice yazılı dini motifli kitap ile 1 adet deri üzerine yazılmış parşömen, çok sayıda tarihi sikke, obje, çok sayıda tarihi eser ele geçirdi. Operasyonlarda 6 kişi yakalandı. 

Balıkesir ve Bandırma polisinin birlikte çalışmasıyla, tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik Bandırma ilçesinde yürütülen çalışmalar sonucunda şüphe üzerine durdurulan araçta ve içerisinde bulunan şahısların üzerinde arama yapıldı. 

Yapılan aramada; Tarihi eser oldukları değerlendirilen, 8 Adet deri üzerine İbranice yazılı dini motifli kitap, 1 adet deri üzerine İbranice yazılı dini motifli parşömen, 28 adet sikke, 2 adet yüzük, 1 adet metal obje, 2 adet dedektör ele geçirildi. Konu ile ilgili 4 şüpheli şahıs yakalanırken, haklarında “2863 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan yasal işlem yapıldı. 

Diğer yandan; Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince tarihi eser kaçakçılığı suçlarının önlenmesine yönelik yapılan çalışma neticesinde, şüpheli şahıslara ait ikamette arama yapıldı. 

Yapılan aramalarda; tarihi eser oldukları değerlendirilen 63 adet sikke, 12 adet değişik şekil ve ebatlarda küçük obje, 4 adet yüzük, 1 adet ok ucu olduğu değerlendirilen obje, 1 adet kırık haç şeklinde obje, 1 adet Garrett marka el dedektörü, Değişik boy ve ebatlarda çok sayıda bakır levha ele geçirilirken, yakalanan 2 şüpheli hakkında adli inceleme başlatıldı. 

Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı