Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İçişleri Bakanlığı 4 günlük yasağın detaylarını açıkladı

İçişleri Bakanlığı 4 günlük yasağın detaylarını açıkladı

İçişleri Bakanlığı, 23, 24, 25 ve 26 Nisan´da Balıkesir´de uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili valiliğe genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı, 23, 24, 25 ve 26 Nisan´da Balıkesir´de uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili valiliğe genelge gönderdi.
Genelgeye göre, ramazanın başlayacak olması nedeniyle 21 ve 22 Nisan günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirledi.
23 ve 24 Nisan´da market ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar ikametlerine yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan işyerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.
Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Kızılay ile Vefa Sosyal Destek Birimleri´nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Perşembe ve Cuma günleri gazete dağıtımı/satışı marketler ve bakkallar aracılığıyla yapılacak. Hafta sonu gazeteler, gazete şirketlerinin araçları, tespit edilecek içme suyu bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla dağıtılacak. Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu düzeninin tesisi amacıyla, kamu görevlilerinin toplu ulaşımlarını teminen belediyelerce tedbir alınacak.
Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamlar başkanlığında oluşturulacak komisyon, her mahalle için dağıtım planı yapacak. Tarımsal üretimin devamlılığı için gerekli ekim,dikim, sulama-ilaçlama faaliyetleri kapsamında izin verilenler kısıtlamadan muaf tutulacak. Ramazan nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması yapılacak günlerde evlere paket servis şeklinde olmak üzere lokanta ve restoran tarzı işyerleri açık olacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli