Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İçişleri Bakanı Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na çok ağır suçlama

İçişleri Bakanı Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na çok ağır suçlama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek göstergeyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, muhalefetin fitne siyaseti yaptığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek göstergeyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, muhalefetin fitne siyaseti yaptığını söyledi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmet içi Eğitim Semineri'ne katılmak üzere Ayvalık ilçesine geldi. 
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmet içi Eğitim Semineri'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak sivil toplumun önemine değindi. 
Sivil toplumun terör örgütleri tarafından kullanıldığına dikkat çeken Bakan Soylu, bunun önlenmesi için çalışmalara devam edildiğini söyledi. 
Bilhassa bizim gibi yoğun terör ve vesayet faaliyetlerinin olduğu bir ülkede bu alanın korunması meselesinin çok daha önemli bir hale geldiğine dikkat çeken Bakan Soylu, “Bu alanı istismar etmek isteyen yapılara, buraya sızmak isteyen ve burası üzerinden vesayete destek olmak isteyen yapılara karşı uyanık olmalıyız. Bir şekilde sivil toplum alanının güvenliğini, buradaki demokrasi ve özgürlüğün güvenliğini sağlamak durumundayız.” dedi. 
Yabancı ülkelerin terör örgütüne destek sağlayan sivil toplum kuruluşlarına yardım yaptığını ifade eden Soylu, “Görevlendirme yaptığımız belediyeler yol, park, kültür merkezi, köprü, çocuklara oyun alanı yaparken niye bu Amerika'dan, Avrupa'dan, İskandinav ülkelerinden 5 kuruş para gelmedi. Biz İdlib'te yardım kampanyası düzenlerken, Afrika'da su kuyuları açarken ne hikmetse bu ülkelerden hiç kimse bizi arayıp 5 avro da biz gönderiyoruz demedi.” diye konuştu. 
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek gösterge meselesiyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap veren Bakan Soylu, “Özellikle siyasetin içindeki aktörlerin bu yapılarla yan yana durup durmadıklarını, onlara cesaret verip vermediklerini de iyi takip edilmesi lazım. Mesela bugün Sayın Kılıçdaroğlu yine bir takım ifadeler kullanmış. Polisimizin 3600 meselesi üzerinden güya eleştiri yapacak. Doğrudur, 3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan herhangi bir şekilde sarf-ı nazar etmemiz elbette ki mümkün değildir. Bu sözümüzü yerine getirmek için de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyor. Ancak lafa buradan girip, son yıllardaki başarılarıyla huzurumuzu, güvenimizi en üst seviyeye çıkaran Türk Polis teşkilatını siyasetin içine çekmek, onu siyasetin bir aracı gibi göstermek Kılıçdaroğlu'na yakışmamıştır. Biz bir yere çökmüş değiliz. Ama biz senin nereye çöktüğün biliyoruz. Sen FETÖ'nün kasetleriyle bir partiye çöktün ve halen devam ediyorsun.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı