Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İçme Suyu için alınan önlemler olumlu sonuç veriyor

İçme Suyu için alınan önlemler olumlu sonuç veriyor

Erdek Belediye Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene ki yaz aylarında da ilçede su sorunu yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldı.

Erdek Belediye Başkanlığı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene ki yaz aylarında da ilçede su sorunu yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri aldı.
Yaz aylarında, şehir suyu kullanımında da artış yaşandığını söyleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bahar aylarından itibaren yaz sezonuna hazırlanan Erdek Belediyesi`nin şehir suyu çalışmalarının oldukça titiz ve bir o kadar da zor bir çalışma gerektirdiğine dikkat çekti.
Belediye Başkanı Aysan, ilçede susuzluk yaşanmaması için alınan önlemleri şöyle özetledi: "Kış aylarında şehrimizin su ihtiyacını Kaynarca Suyu ile derin kuyularla gideriyoruz. Bu kış az yağış almamıza rağmen bugüne kadar susuzluk sorunu yaşamadık. Geçtiğimiz yıl da Kaynarca Suyumuzda yaptığımız iyileştirme çalışmaları ile Atatürk ve Alaattin Mahallerindeki tazyik sorununu çözmüştük. Bölgenin su iletim hattından gelen su 200 m3`lük depoya dökülerek, Buradan Atatürk ve Alaattin Mahallelerine dağıtılıyor. Eski Su iletim hattı ile binaların aynı hizada olması yıllardır bölgede su kesintisine neden oluyordu. 2000 metrelik kısmı yenilenerek su iletim hattı ile Kaynarca`dan gelen su iletim hattının yönü değiştirilerek 200 metrelik yeni hat döşendi, artık su, daha yüksek bir noktadan 700 m3`lük depoya aktarılarak bölgeye dağıtılıyor. Bölgeye artık daha fazla ve daha tazyikli su veriyoruz. Şimdi önümüz yaz ve mevcut su kaynaklarımızı doğru kullanarak vatandaşlarımızı ve konuklarımızı susuz bırakmamak için her türlü önlem alınmıştır." dedi.
Aysan: "Eğridere Su Kaynağı devrede"
Erdek Belediye Başkanı Aysan, yaz aylarında kullanılan, Eğridere su kaynağının da devreye girdiğini belirtip, bu hayli zorlu işi geçtiğimiz aylarda tamamladık. Suyumuzun kaynağından çıkıp evlerimizin musluklarına gelene kadar geçirdiği evreleri özetlemek gerekirse, kış aylarında sadece derin kuyulardan beslenen Erdek şehir suyu, yaz aylarında Eğridere Arıtma Tesisinin devreye sokulması ile daha da arttırılıyor ve su kesintilerinin önüne geçilmesi sağlanıYOR.rıtma tesisi Mart ayından itibaren yaz ayları için hazırlanıyor. Kapıdağ`ın oldukça yüksek bölgesinde bulunan Eğridere için ulaşım yolları onarılıyor, elektrik ve su motorları onarılıyor, bölgeye giden elektrik tesisatı tamamen elden geçiriliyor, çevreleyen ağaçlar budanıyor, su havuzları dezenfekde ediliyor bu güç iş için çok sayıda personel görevlendiriliyor. Tüm bu ön çalışmalar tamamlandıktan sonra Eğridere`den alınan su dinlenme havuzlarına alınıyor. Daha sonra depolara aktarılarak 240 metrelik kot yükseğe basılıyor, yeniden havuzlara alınıp dinlendiriliyor. Arıtma tesisine alınan su bünyesindeki yabancı maddelerden arındırıldıktan sonra, dezenfekde ve klorlama çalışmaları yapılan su şehir şebeke depolarına aktarılıyor ve buradan da konut ve işyerlerinin musluklarına kadar geliyor. Yaz aylarında tüm Erdek`in su ihtiyacını Eğridere ve Kaynarca`dan beslenerek bu şekilde karşılamaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.
Aysan: "Zeytinlik Alanlar için de çalışmalarımız oldu" 
Erdek`teki zeytinlik alanlar için de bir dizi çalışmaların gerçekleştirildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, özellikle Palata üzeri ve Kızarandere Ayindirya Mevkii`ndeki bahçe ve zeytinliklerde yaşanan çok ciddi sulama probleminin çözüldüğünü bildirdi.
Bu bölgelerdeki sulama sorununu Kocayatak olarak bilinen akarsudan 5.500m boru döşenerek çözüldüğü bilgisi veren Başkan Aysan, "Suyu bölgeye kadar getirdik ve dağıtım çalışmaları için kaynak arayışımız sürüyor. Olanakları elveren çiftçimiz ve zeytincimiz kendi olanakları ile bahçe ve meralarına suyu alabilirler. Yaklaşık maliyeti 100 bin lirayı aşan bu zor işi, hibelerle çözümledik. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Birliğin ve beraberliğin verdiği bu güçle inanıyorum ki birçok sorunun daha üstesinden geleceğiz" diyerek sözlerine son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli