Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

İcra Daire sayısında patlama yaşanıyor

İcra Daire sayısında patlama yaşanıyor

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, adliyelerde icra dairelerinin artışıyla ilgili Adalet Bakanına soru önergesi verdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, adliyelerde icra dairelerinin artışıyla ilgili Adalet Bakanına soru önergesi verdi.
MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı içerisinde olduklarını 5 milyonun üzerinde vatandaşımızın asgari ücretle geçinmek zorunda olduklarını ifade etti. 
Vatandaşlarımızın gelirlerinin az olması sebebiyle kredi kartları ve bankadan çektikleri krediler ile geçinmek zorunda olduklarını hatırlatan Bulut, kredi borçlarını ödeyemeyen vatandaşlarımız icrlık olmakta ve bu sebeple vatandaşlarımızın mağdur olduğunu söyledi. 
Konu ile ilgili olarak Adalet Bakanına yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi veren Bulut; 2012 yılı Asgari ücret brüt tutarını 886, 50 TL olarak, 2012 asgari ücretin net tutarının ise 701, 14 TL olarak uygulandığını ifade eden Bulut;  Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlarımızın sayısının ise  5 milyonun üzerinde olduğunu dile getirdi.
Bulut, vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı içerisinde bulunduğunu belirtip, birçoğu almış oldukları maaşların yetersizliği sebebiyle hayatlarını idame ettirememekte, ve bankalardan kredi alarak  yaşamak durumunda bırakılmışlardır şeklinde konuşup bankalara borçlanan vatandaşlarımızın borçlarını ödeyememe sebebiyle hapise düştüklerini kaydetti. 
Son günlerde adliye ye bakıldığı zaman icra dairelerinde artışlarına dikkat çeken Bulut; 
1. 2002 ile 2012 yılları arası icra dairelerinin sayısı karşılaştırılmalı olarak ne kadardır?
2. 2002 ile 2012 yılları arası icra da bulunan  dosya sayısı ne kadardır? sorularına cevap aradı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı