Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İDA Ultra Maratonu Kazdağları'nda koşuldu

İDA Ultra Maratonu Kazdağları

Çanakkale İli Ayvacık İlçesi’nde başlayıp Kazdağları'nda koşulan ve Balıkesir İli Edremit İlçesi’nde sona eren İDA Ultra Maratonu 25 ülkeden 1.700 sporcunun katılımıyla sona erdi.

Çanakkale İli Ayvacık İlçesi’nde başlayıp Kazdağları'nda koşulan ve Balıkesir İli Edremit İlçesi’nde sona eren İDA Ultra Maratonu 25 ülkeden 1.700 sporcunun katılımıyla sona erdi. 

Sabah saat 07.00 ve 09.00'da verilen 2 ayrı start ile başlayan İDA Ultra Maratonu farklı parkur ve zorluk dereceleri ile sporcuların ilgisini çekerken, 2021 yılının son ultra maratonu olma özelliğine sahip maratona 25 ülkeden 1.700 sporcu katılım gösterdi. 

Sabah saatlerinde 5. İDA Ultra Maratonu'nun startını veren Çanakkale Valisi İlhami Aktaş konuşmasında, "Türkiye'nin, ülkemizin cennet bir köşesinde iki üç gün sürecek olan İDA Ultra'nın startını vermiş bulunuyoruz. Sporcularımız hava biraz yağmurlu da olsa gayet zevkli güler yüzlü bir şekilde heyecanlı bir şekilde koşullarına başladılar. Umuyorum hepsi sağlıklı bir şekilde bitirirler başarıyla bitirdiler.” dedi. 

İDA Ultra Maratonu'nun Resmin Sponsoru Edremit Belediyesi adına açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Arslan, "5 yıldır yapılan İDA Ultra Maratonu yöremize çok önemli katkılar sağlıyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapamamıştık. Bu şartlarda, bu havaya rağmen, bu yağmurlu fırtınalı havaya rağmen sporcularımız yılmadan, bıkmadan bu maratonu koştular bugünkü ilk parkuru. Madalyalarını taktık kendilerini tebrik ediyoruz. Ultra maratonu bundan sonra daha güçlü bir şekilde yapmak için her türlü desteği vereceğiz." diyerek sözlerine ekledi.. 

36 kilometrelik ikinci parkurda koşan sporcular Edremit'in Altınoluk Mahallesinde düzenlene finiş noktasına yaklaşık 3 saatte geldiler. Birinciliği göğüsleyen sporcuya Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş madalyasını verdi. 

Maraton bazı ayakları olumsuz hava şartları ve yağışlara rağmen sporcuların azimleri ile noktalandı. 



Anahtar Kelimeler: Ultra Maratonu Kazdağları' koşuldu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli