Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İDO sefer iptal etti yolcular ?Skandal´ dedi

İDO sefer iptal etti  yolcular ?Skandal´ dedi

Hava şartları önceden belli olmasına rağmen İDO, feribot seferi iptalini hareket saatine 1 saat kala duyurdu.

Hava şartları önceden belli olmasına rağmen İDO, feribot seferi iptalini hareket saatine 1 saat kala duyurdu.

Hava şartları nedeniyle sık sık sefer iptallerinin yaşandığı Bandırma-İstanbul deniz otobüsü ve feribot seferlerine bir yenisi daha eklendi.

Dün akşam saat 19.00´da İstanbul- Yenikapı´ya hareket etmesi gereken Adnan Menderes feribotu hareket saatine 1 saat kala iptal edilince yolcular zor anlar yaşadı. Araç park yerinde bekleyen çok sayıda otomobil karayolundan yollarına devam ederken yaya yolcular ise otobüs firmalarına yöneldi.

Hava şartlarının önceden belli olduğunu dile getiren yolcular, iptal bilgisinin neden feribotun hareket saatine bir saat kala verildiğini söyleyerek, İDO zaten her zaman böyle yapıyor diyerek tepki gösterdiler.

Balıkesir ile çoğu komşu ilçeden gelen araçsız yaya yolcuları da iptal haberinin çok geç verilmesi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Önceki akşam da İstanbul´dan deniz otobüsü seferi yapılamadığı için Pazartesi saat 07.45 İstanbul deniz otobüsü seferi de iptal edilmişti.

İDO´nun sık sık sefer iptal etmesinden bıktıklarını ifade eden vatandaşlar şöyle konuştu: ?Yaz aylarından haftanın her günü günde bazen 6-7 seferin yapıldığı feribot seferleri kış aylarında haftada sadece günde 1 sefere düşürüldü. Bandırma ?İstanbul Pazar günü saat 19.00´da yapılacak tek feribot seferi de hava muhalefeti nedeniyle iptal edilince yolcular eziyet yaşadı. Hava şartları günümüz teknolojisinde saatler, hatta günler öncesi belli olmasına rağmen iptal kararı neden feribotun hareket saatine 1 saat kala yapılıyor? Hava soğuk, yağışlı ve karanlık bastı, bu saatten sonra yollara düşmek kolay mı? İDO bunu hep yapıyor ve kimse buna bir şey demiyor.?

Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı