Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İDOBÜS SEFERLERİ MART AYINDA BAŞLIYOR

İDOBÜS SEFERLERİ MART AYINDA BAŞLIYOR

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Sezgi, mart ayı başında İDOBÜS projesini hayata geçireceklerini belirterek, 1 liradan başlayan bilet fiyatları uygulayacağız. Tek bir biletle yolcular Bursa'dan, İzmir'e...

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Sezgi, mart ayı başında İDOBÜS projesini hayata geçireceklerini belirterek, 1 liradan başlayan bilet fiyatları uygulayacağız. Tek bir biletle yolcular Bursa'dan, İzmir'e, Çanakkale'ye, Balıkesir ve Manisa'ya gidebilecek” dedi. 
İDO'nun 2012 planları arasında Ro-Ro projesinin de bulunduğunu anlatan Önder Sezgi, ‘Karayolu-Denizyolu Hibrit Taşıma Modeli adı verilen İDOBÜS Projesi ile önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, İDOBÜS projesi çerçevesinde vatandaşların Bursa'ya ve belirli şehirlere lüks otobüslerle gidebileceğini söyledi. Sezgi, bu hizmetin havayolu ve karayolllarına göre daha avantajlı olacağını dile getirdi. Sezgi, Bu kapsamda Kabataş'tan Bursa Güzelyalı'daki iskeleye sabah 6`dan gece 24`e kadar saat başı seferler düzenlenecek. Deniz yolculuğundan sonra seyahat Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir gibi şehirlere çift katlı lüks otobüslerle devam edecek. Böylece tek biletle Bursa'ya ulaşım 5.5 saatten 2 saate İzmir'e ulaşım ise 8 saatten 4,5 saate inecek. Fiyatın otobüs firmalarının çok çok altında olacak. Dinamik fiyatlandırma uygulancak. Deniz ulaşımından sonra yolculuk İDO'nun kurumsal renkleriyle boyanmış otobüslerle devam edecek. Yeni İDOBÜS Projesi kapsamında vatandaşlar Bursa, Balıkesir, Bandırma, Manisa ve İzmir gibi şehirlere lüks iki katlı otobüslerle gidebilecek. Bu sistem havayolu ve karayyolarına göre çok avantajlı olacak” diye konuştu. 
RO-RO PROJESİ Bursa'DAN GEÇECEK” 
Ro-Ro projesi hakkında bilgi veren Sezgi, Bizim için 2012 yılının en dinamik projesi. Çok çevreci bir proje. İstanbul'un trafiğine girmeden, deniz üzerinden Bursa, Bandırma ve Gebze'ye taşınmasını hedefliyoruz. Akdeniz ve Ege'den hem tekstil hem tarım anlamında çok büyük trafik var. Bu trafiğin tamamını bu yolla taşımak istiyoruz. Belki üçüncü köprüye bile gerek kalmayabilir. Hem zaman, hem yakıt tasarrufu sağlıyor. TIR'lar hiç İstanbul trafiğine girmeden, Ambarlı'dan kalkan Ro-Ro gemileriyle Bandırma, Bursa ve Eskihisar'a gidecekler” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli