Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

IFAB´dan açıklama

IFAB´dan açıklama

Futbol oyun kurallarında değişiklikler

Dünyada futbol oyun kurallarını belirleyen kurum olan Uluslararası Futbol Birliği Kuruluşu(IFAB), bazı kurallarda değişiklik yaptı.
IFAB, omuz ile dirseğin yarısının üstünden itibaren yapılan oynamaların ?elle oynama? sayılmayacağını açıkladı. Bu kuralın, liglere verilen koronavirüs arası nedeniyle, istenirse gelecek sezondan itibaren uygulanmaya başlanabileceği bildirildi.
IFAB´ın, elle oynama kuralında yaptığı değişikliğe göre, elle oynamada tişört bölgesine dikkat çekildi. Böylece omuz ile dirseğin yarısının üstünden itibaren olan oynamalar, ?elle oynama? kapsamından çıkarıldı.
Bir hücumcu ya da takım arkadaşı tarafından, gol ya da bariz bir şut sırasında ?Kasıtlı olmayan? elle oynama durumu gerçekleşirse pozisyon incelenecek.
PENALTILARDA KARTLAR GEÇERSİZ
IFAB´ın değiştirdiği bir başka kurala göre de, bir maç penaltılara kaldığında, normal süre ya da uzatmalarda verilen kartlar ise seri penaltılarda geçerli olmayacak.
Penaltı atışı sırasında, eğer bir kaleci ihlalde bulunursa önce sözlü uyarı yapılacak, devam ederse sarı kart gösterilecek.
Eğer kaleci penaltıda kural ihlali yaparsa ve gol olmazsa, kaleci, penaltıyı kullanan oyuncuyu ?açık şekilde? rahatsız etmişse atış tekrarlanacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: IFAB açıklama
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli