Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ihlamur ormanlarında hasat zamanı

Ihlamur ormanlarında hasat zamanı

Manyas´ın en önemli değerlerinden biri olan ?doğa harikası´ ıhlamur ormanlarında hasat sezonu başladı.

Manyas´ın en önemli değerlerinden biri olan ?doğa harikası´ ıhlamur ormanlarında hasat sezonu başladı.
Geçimlerini ıhlamurdan sağlayan birçok kırsal mahalle sakinleri ve aile ekonomilerine ek kaynak yaratmak isteyen vatandaşlar metrelerce yükseklikteki ağaçlara tırmanarak, ıhlamur çiçeğini topluyor.
Yaklaşık 1 ay sürecek olan hasatta, ıhlamurlar toplandıktan sonra kurutulup, satışa sunulmak üzere hazır haline getirilecek.
Bu yıl kilogram fiyatının 150 lira olması beklenen ıhlamurun hasadından, yerel halk oldukça umutlu. Hasadın ilk günlerinde ıhlamur toplayan Boğazpınar Mahallesi sakinleri ´´Burası doğa harikası bir köy. Daha doğrusu köydü. 2014 Büyükşehir yasası ile birlikte artık mahalle olduk. Müthiş ıhlamur ormanlarımız var. Bu ormanlar ayrıca kestane ve defne açısından da oldukça verimli. Şimdi ise ıhlamur hasadının ilk günleri. Mahalle sakinlerinin büyük bir kısmı bugünlerde ormanın içinde ıhlamur topluyor. Hatta mahallemizden çıkıp giden dışarılarda başka işler yapan kişilerde yıllık izinlerini bu hasada denk getirerek aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.? ifadelerini kullandılar.
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin´de, yaptığı değerlendirmede ?Manyas ıhlamur ormanlarının yoğun olduğu bir ilçe. Hasat döneminde işçiler burada ağaçlara tek tek çıkıp, çiçek olan dalları ağaca zarar vermeden aşağı indiriyorlar ve aşağıda bekleyenler de bu dallardan çiçekleri topluyorlar. Oldukça zahmetli ve zaman zaman tehlikeli bir işçiliğin sonucunda çiçekler toplanıyor ve ardından kurutularak, satışa hazır hale getiriliyor. Bu sayede yerel halkın bütçesine de ciddi katkı sağlanıyor. Bu yıl da ıhlamur hasadında tüm mahalle sakinlerimize hayırlı bir sezon diliyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu