Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İhracatın yıldızı kuru üzüm fiyat bekliyor

İhracatın yıldızı kuru üzüm fiyat bekliyor

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, ihracatın yıldızı kuru üzümün fiyat beklediğini bildirdi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, ihracatın yıldızı kuru üzümün fiyat beklediğini bildirdi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üzüm rekoltesinde bu yıl, olumsuz iklim koşulları ve etkili olan hastalık ve zararlılar nedeniyle düşüş beklediklerini belirterek ?Üreticimizin yeterli gelir elde edebilmesi için kuru üzüm fiyatı en az 13,50 lira olarak açıklanmalıdır? diye konuştu.
Bayraktar, Türk çiftçisinin, gıda güvencesinin öneminin daha iyi anlaşıldığı pandemiyle mücadele sürecinde, büyük gayretle üretime devam ettiğini vurguladı.
Üzüm üreticisi çiftçilerin, korona virüs salgınının yanı sıra, doğal afetler ve çeşitli bitkisel hastalık ve zararlılarla da mücadele ettiklerine dikkati çeken Bayraktar şunları söyledi: ?Dolu, aşırı yağış ve aşırı sıcaklar başta olmak üzere yaşanan doğal afetler nedeniyle bu yıl rekoltenin düşük olacağını tahmin ediyoruz. Düşük rekolteye yüksek girdi fiyatları da eklenince üretim maliyeti artmıştır. Üreticilerimizin yeterli gelir elde edebilmesi için kuru üzüm fiyatı en az 13 lira 50 kuruş olarak açıklanmalıdır. Üreticilerimiz alım fiyatının biran evvel açıklanmasını beklemektedir.?
Kuru üzümün stratejik bir ürün olduğuna işaret eden Bayraktar, açıklanacak fiyatın üreticinin ürününü değerine pazarlayabilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı