Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İki gemi Bandırma ve Erdek körfezlerinde temizlik yapacak

İki gemi Bandırma ve Erdek körfezlerinde temizlik yapacak

Çöp toplama özelliğine sahip Emre ve Başaran-4 isimli gemiler Bandırma Limanına ulaştı.

Çöp toplama özelliğine sahip Emre ve Başaran-4 isimli gemiler Bandırma Limanına ulaştı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen deniz yüzeyinde çöp toplama özelliğine sahip iki gemi Bandırma, Erdek ve Marmara İlçesi körfezlerinde temizlik yapacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Bandırma ? Erdek körfezleri, Avşa- Marmara Adaları ile Ayvalık ve Edremit körfezlerinde temizlik harekatına başlayacak.
Mavi Deniz Çevre Hizmetleri A.Ş. firma yetkilisi Erdinç Altıntop, gazetecilere Bandırma Körfezi´ndeki temizliğin 90 gün süreceğini açıkladı.
Çevre üzerine faaliyet gösterdiklerine vurgu yapan Altıntop, ?Kendi ürettiğimiz gemilerle çevre kirliği operasyonlarına müdahale ediyoruz. Teknemizi Büyükşehir Belediyesi´ne veriyoruz. Denizin yüzeyini temizliyoruz. Petrol kirliliği olduğu zaman onlara müdahale ediyoruz. Türkiye´de çeşitli belediyelerde, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir bölgesi başta olmak üzere Marmara´nın yarısını şu anda biz temizliyoruz.? diye konuştu.
?Başaran- 4? gemisinin kaptanı Erdal Güngör de, şu anda Bandırma´da ?Başaran-4? ve ?Çöpçü Emre? olmak üzere Bandırma Limanı´nda iki gemileri olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: ?Çift makineye sahip iki gemi çöp toplama dışında denizde kalmış bir tekneyi gemiye, yanan bir gemiye veya deniz taşıtına müdahale edebiliyor. Batan, yan yatan veya yara alan geminin etrafını ablukaya alıp, etrafı kirletmemesi için müdahale edebiliyoruz. Petrol ve kaba atıkları da ablukaya alıp bariyerimizle gemimiz bünyesine emiş yapabiliyoruz. Elimizdeki gemilerden bir tanesi 2-3 güne kadar Ayvalık-Burhaniye tarafına geçiş yapacak. Çöpçü - Emre isimli gemimizde Bandırma ve Bandırma çevresi, Erdek Körfezi, Marmara Adası ve Avşa adası çevresinde görev yapacak.
Haber: Ahmet Pesen



ergin
11.07.2015 14:51:11
temizlik önemli tabiki

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli