Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İki ada takımına özveri plaketi

İki ada takımına özveri plaketi

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF), iki ada takımına özveri” plâketleri verdi.

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF), iki ada takımına “özveri” plâketleri verdi. 1973 yılından beri, Bandırma ve yöresindeki maçlar için gelen Marmara Adası (Marmara ilçesi) takımı Marmaraspor ile 1993 yılından bu yana Avşa Adası’ndan aynı amaçla gelen Avşaspor’a plâketleri, her iki takımın, Bandırma sanayi sahasında birbirleriyle oynadıkları maçtan önce ASKF Başkanı Metin Mengüç ve Genel Sekreter Ertunç İşbay tarafından verildi. Mengüç, plâket töreninde yaptığı konuşmada, her iki takımın da yıllardır büyük bir özveri içinde, çeşitli sahalarda her maçlarını deplasmanda oynamaları nedeniyle takdiri hak ettiklerini vurgularken, şunları söyledi:

“Sizler, adalarınızda maç oynama hakkından yoksun bulunmanız nedeniyle tüm maçlarınızı deplasmanda yapıyorsunuz. Amatörlük bir gönül, bir yürek işidir. Siz değerli futbolcularla birlikte yöneticileriniz de alkışın en büyüğünü hak ediyorlar. Amatör spora centilmence yaptığınız değerli katkılar nedeniyle sizleri kutluyor, bundan sonra da başarılarınızın sürmesini diliyorum.”

Törende ayrıca, yıllardır amatör sporun içinde bulunan antrenör-spor adamı Bayram Kahraman’a da plaketi, yine Metin Mengüç tarafından verildi.

Plâket töreninin ardından, Uğur Mez’in yönetiminde oynanan, Balıkesir Bölgesi Marmara Grubu 2. Amatör Lig futbol karşılaşmasında Marmaraspor, Avşaspor’u 4-1 yendi. Karşılaşmayı çok kalabalık bir futbol sever topluluğu izledi.



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı