Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

İki bin kişiye yeni iş imkanı doğdu

İki bin kişiye yeni iş imkanı doğdu

Balıkesirde 78 firma 1 milyar 195 milyon liralık yatırım için Teşvik Belgesi aldı. Gıdadan makineye, enerjiden turizme kadar 23 sektörde yatırım yapan

Balıkesir`de 78 firma 1 milyar 195 milyon liralık yatırım için Teşvik Belgesi aldı. Gıdadan makineye, enerjiden turizme kadar 23 sektörde yatırım yapan 78 işletme 2033 kişiye istihdam sağlayacak.
Ekonomi Bakanlığı`nın geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu Yeni Teşvik Sistemi`nden Balıkesir`den 78 firma yararlandı. Yatırım Teşvik Belgesi alan 78 firma 1 milyar 195 milyon liralık yatırım yapacak ve 2033 kişiye iş sağlayacak.
Gıda, makine ve enerji ilk sırada
Balıkesir`de Yeni Teşvik Sistemi`nden yararlanan firmaların sektörel sıralamasında ilk üç sırada gıda ve içecek, makine imalat ve enerji yatırımları yer alırken, sabit yatırım tutarı açısında kimya, enerji ve çimento sektörleri ilk üç sırayı paylaşıyor.
Yatırımları GMKA takip ediyor
Balıkesir`de yatırım teşvikleri GMKA tarafından izleniyor. Ekonomi Bakanlığı`nın 2012 Haziran ayında yürürlüğe giren Yeni Yatırım Teşvik Sisteminde önemli bir yapısal değişiklik de yapıldı. Daha önce Bakanlığın bünyesindeki Yatırım Teşvik Belgesi alan yatırımların izlenmesi ve ekspertiz işlemleri Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri tarafından yürütülüyor. Yapılan bu yeni düzenleme ile GMKA Yatırım Teşvik Sistemi`nin Balıkesir`de uygulayıcısı konumunda. GMKA`nin Balıkesir`de bulunan Yatırım Destek Ofisi, öncelikle yatırımcıları Yatırım Teşvik Sistemi hakkında bilgilendiriyor, Teşvik Belgesi almış yatırımların ara izlemelerini, tamamlama ve ekspertiz işlemlerini yapıyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı