Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İki kişi daha özgürlüğe ilk adımlarını attı

İki kişi daha özgürlüğe ilk adımlarını attı

Toplumun en zayıf halkası olan engellilerin elinden tutmak isteyen Nevin - Erdoğan Yılmaz isimli hayırsever çift, 1 ay ara ile 2 adet akülü sandalyeyi TSD Balıkesir Şubesine hediye etti.


Toplumun en zayıf halkası olan engellilerin elinden tutmak isteyen Nevin - Erdoğan Yılmaz isimli hayırsever çift,  1 ay ara ile 2 adet akülü sandalyeyi TSD Balıkesir Şubesine hediye etti.
Akülü sandalyeyi TSD Balıkesir şubesine teslim sırasında konuşma yapan, Hayırsever Erdoğan Yılmaz, kendisini değişik yerlere devamlı yardım yapan birisi olarak tanıttı.
Gördüğü bir engellinin dikkatini çektiği ve onlara da yardım etmem gerektiğini düşündüm diyerek konuşmasını sürdüren Yılmaz, "İkametgahım Altınoluk olduğu için körfezde yardım edecek birilerini aradım ancak bulamadım. Ben de Balıkesir`deki Sakatlar Deneğini aradım Başkan Zeki Uslu ile konuştum. Bir akülü sandalye parasını derneğe yollamak istediğimi bu para ile ihtiyacı olan birine akülü sandalye alıp vermelerini rica ettim" dedi.
Ancak Zeki Uslu`nun bu teklifi kabul etmeyip, sandalyeyi siz kendiniz alın bizde engelli arkadaşlarımız arasından en uygununu tespit edelim, sizde sandalyeyi bizzat kendiniz verin cevabı verdiğini kaydeden Yılmaz, "Bunun üzerine ben akülü sandalyeyi tedarik ettim. Sandalye Nuri Kılıç isimli bir kardeşimize nasip oldu" dedi.
Bu yaşananların kendisini çok etkilediğini dile getiren Yılmaz, bir tane daha bağışlama kararı aldığını ifade edip, ikinci sandalyenin Nurcan Aşık isimli bir kardeşimize verilerek onunda özgürlüğe adım atmasının mutluluğunu yaşıyorum." Dedi.
Kendisine akülü sandalye bağışlanan Nurcan Aşık ise yaptığı konuşmasında şöyle konuştu: "Sizler bunalıp daraldığınız zaman hemen kendinizi dışarıya atıp, parklarda sokaklarda dolaşabiliyorsunuz. İlk bahar geldiğinde şehrin boğucu sıkıntısından kurtulmak için kuş sesleriyle dolu rengarenk çiçeklerin bulunduğu yeşilin her tonunun mevcut olduğu alanlara koşabiliyorken, ben ise sadece hayal ediyorum. Benim bu sessiz çığlığımı duyan Başkanımız Zeki Uslu ve Hayırsever Erdoğan Yılmaz sayesinde bundan sonra ben de ev hapsinde kurtulup hayalini kurduğun özgürlüğe koşacağım" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli