Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?İklim Değişikliği? çalıştayı

?İklim Değişikliği? çalıştayı

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMERÇEP) tarafından 13-14 Mayıs tarihleri arasında Edremit´in Güre Mahallesi´nde ?İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı´ yapılacak.

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMERÇEP) tarafından 13-14 Mayıs tarihleri arasında Edremit´in Güre Mahallesi´nde ?İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı´ yapılacak.
Çalıştay öncesinde birliğin 2017 yılı 1.Olağan Meclis Toplantısı da yapılacak.
Ege ve Marmara Bölgelerinin 10 ilinden, Birliğe üye 26 Belediye Başkanı ve 57 Meclis Üyesinin katılacağı 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 12.oo´de ki Birlik Meclis toplantısının ardından, ayni gün saat 14.00´te iki gün sürecek ?İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı´ başlayacak.
Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ile Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülen ?Birlikte Yeşil Enerjiye´ GEF SGP ortak projesi kapsamında düzenlenen ?İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı´na, ülkemizin birçok üniversitesi, kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden çok sayıda bilim insanı ve uzmanların iki gün boyunca yapılacak 6 oturumda bildiriler sunacağı, ?İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji´ konusunun tüm ayrıntıları ile masaya yatırılacağı öğrenildi.
Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, yaptığı açıklamada, ?Birlik olarak biz, altı ayda bir yapılan her birlik meclis toplantımızın ardından, yararlı olacağına inandığımız bir etkinlik düzenlemeyi gelenek haline getirmiş bulunuyoruz. Bir yandan yaptığımız meclis toplantıları ile çevre dostu belediyelerimizi bir araya getirirken, bir yandan da meclis toplantımız sonrası düzenlediğimiz etkinliklerle, belediyelerimizi; bilim insanları, uzmanlar, çevreci sivil toplum örgütleri ve halkımızla buluşturuyoruz. Günümüzde doğayı kirleten ve tüketen fosil temelli enerji üretim kaynakları yerine doğayı kirletmeyen ve tüketmeyen alternatif enerji üretim kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları olarak karşımıza çıkmakta, bu konuda uygar ülkelerde önemli adımlar atılmaktadır. Ülkemiz gibi yüksek yenilenebilir enerji potansiyeli olan ve enerjisinin çok büyük bir bölümünü ithal eden, bir kısmını ise fosil temelli enerji kaynaklarından sağlayan ülkeler için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı daha büyük bir önem kazanmaktadır. Yeşil ve temiz enerji üretimine öncülük yapmak görevini yerel yönetimler üstlenmeli, bu alanda örnek projeler geliştirip gerçekleştirerek toplum ve bireyler nezdinde özendirici olmalıdır. O nedenle bu defa konumuzu İklim değişikliği ile yeşil ve temiz enerji olarak seçtik. Umarım hep birlikte bu çalıştaydan yararlanırız. İlgilenen tüm kesimleri çalıştayımıza davet ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı