Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çaltı: "Erdek gibi güzel yer yok"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çaltı:

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Erdek´te turizmin eski, parlak günlerine dönebilmesi için yerel yönetime ve turizm işletmelerine büyük görev düşüyor" dedi.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık´ın başkanlığında, geçtigimiz günlerde Erdek Öğretmenevi salonunda gerçekleşen "Turizm Koordinasyon Toplantısı"na katılan Çaltı, şu değerlendirmede bulundu:
"Erdek ve yakınındaki Avşa-Marmara adaları, İstanbul´un bir semti gibi. Bunun nasıl olup da değerlendirilemediğini anlayamıyorum. Son dönemde, ülkemize gelen yabancı turist sayısı çok arttı. Hâlen Antalya ve Bodrum´daki oteller dolu. Önümüzdeki bayram ayının da turizm açısından çok canlı geçeceğini düşünüyorum. Turizmde, müşteriyi memnun etmek ana ilkedir. Marmara Adası dışında Erdek, ´Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi´dir. Ancak Erdek´teki konaklama tesisleri sıkıntılı. Turizm sektörü içinde olup, sezonda, ürünlerine fahiş zamlar yapmayı ´aç kurtlar´ gibi bekleyen bazı esnaf da var. Oysa ürününüzü kış sezonunda hangi fiyatla satıyorsanız, yazın da öyle satmalısınız. Erdek turizminin çok kısa olan süresini en az 4 aya çıkarmalıyız. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de çalışmalar yapıyor. Ama en önemlisi, Erdek´teki turizm yatırımcıları artık kendine gelmeli. Erdek´te, 12 ay boyunca hizmet verecek işletmeler olmalı. Erdek gibi güzel hiçbir yer yok!"
Erdek sınırları içindeki Kyzikos, Belkıs ve Kirazlı Manastır, Zeytinliada gibi tarihi yerlerin mutlaka turizme kazandırılması gerektiğine işaret eden Çaltı, bu konuda bazı girişimlerinin de sürdüğünü sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false