Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce BİGEP hayata geçiyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce BİGEP hayata geçiyor

Balıkesir Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtım Toplantısı ve Protokol imza töreni Avlu Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi.

Balıkesir Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtım Toplantısı ve Protokol imza töreni Avlu Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi.
Balıkesir´deki eğitimin kalitesini yükseltmeyi amaçlayan proje gerek uzaktan eğitime gerekse de yüz yüze eğitime entegre olarak ilerleyecek.
BİGEP tanıtım toplantısında projenin amacının 2023 eğitim vizyonu hedeflerinin okullarda etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve hedefler doğrultusunda çağın getirdiği bilgi ve beceriye sahip bireylerin akademik, sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal başarılarını izlemek ve desteklemek olarak açıklandı.
Düzenlenen törende Balıkesir Valiliği´nin himayelerinde Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanacak ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası´nın desteklediği ?BİGEP? için protokol imzalandı. Törene Vali Hasan Şıldak´ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur ve Mustafa Canbey, BAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Narlı, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu ve Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, projenin amaçları hakkında bilgiler verdi. Projenin paydaşları arasında yer alan Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, projenin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrenci gezilerinin de projeye eklenmesini önerdi.
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise, projenin eğitime büyük değer katacağı görüşünde olduğunu belirterek, projeyi; temelleri olan, hedefleri olan ve 5 bileşenden oluşan, aslında denenmiş, uygulanmış ve sonuçları elde edilmiş avantajlar sağlayacak bir proje olacağını kaydetti.
Projenin bir özelliğini, ilimizin tamamında eş zamanlı olarak uygulanacağını işaret eden Vali Şıldak, ?Bir başka özelliği tüm aktörleri yanında tutmayı hedefleyen, geniş katılımlı bir projedir. Akademik dünya, iş dünyası, yerel yönetimler, kaymakamlarımız ve milletvekillerimiz her alanda olduğu gibi bu projenin en büyük destekçileri ve takipçileri olacaklardır. Projenin bir başka noktası da projeyi öne çıkaran farklı kılan özelliklerden bir başkası da eğitimi ilin merkez gündem noktası haline getirmesidir. Eğitime odaklanacağız. Yani göreceksiniz etkinliklerimizle takip süreci içerisinde eğitim hep gündemimizde olacak, birinci önceliğimiz olacak. Bir başka özellik; kurulan izleme ve değerlendirme modeli olarak ön plana çıkıyor. Yani proje kapsamında yapılan hiçbir çalışma boşa gitmeyecek, kayıt altına alınacak ve bir değerlendirmeye tabi tutulacak, analizi yapılıp, sonuçları ortaya konulacak ve sonuçta ise bir ödüllendirme yapılacak. Ödüllendirme hem kıymetli öğretmenlerimizi, hem okul yöneticilerimizi hem de öğrencilerimizi kapsamaktadır. Bu da çok önemli bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu ödüllendirmeler tamamen nesnel, objektif ölçütlere göre gerçekleştirilecek. Projenin amacı teşvik etmek, çalışmayı özendirmek ve tatlı bir rekabet oluşturmak, eğitim alanında bir canlılık oluşturmak, dinamizmi hakim kılmaktır.? diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Balıkesir Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün oluşturduğu projenin protokolü imzalandı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli