Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İl Genel Meclis üyeleri sigorta istiyor

İl Genel Meclis üyeleri sigorta istiyor

İL Genel Meclisi üyeleri ayda yaklaşık 10 günlerini Meclis ve komisyon toplantılarına ayırdıklarını, yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını, buna karşılık milletvekilleri gibi bir sosyal güvenceden yoksun kaldıklarına dikkat çektiler.

İL Genel Meclisi üyeleri ayda yaklaşık 10 günlerini Meclis ve komisyon toplantılarına ayırdıklarını, yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını, buna karşılık milletvekilleri gibi bir sosyal güvenceden yoksun kaldıklarına dikkat çektiler. İGM Üyeleri, sosyal güvence konusunda kendilerinin gözardı edilmesinden şikayetçi oldular.
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMA 
SUÇU İŞLENİYOR!
İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının dünkü bölümünde ilginç bir manzara yaşandı. İktidar ve muhalefete mensup İGM Üyeleri, dün gerçekleşen dördüncü oturumun ardından gazetecilerle biraraya gelerek şikayetlerini dile getirdiler.
Ülke genelinde 3 bin 500 civarında İl Genel Meclisi Üyesi´nin de aynı dertten muzdarip olduğunu belirten Balıkesirli İGM üyeleri kendilerinin sigortasız çalıştırıldıklarını belirterek suç işlendiğini ifade ettiler.
Türkiye genelinde özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu´nun kaçak işçilerle mücadele etmesini örnek gösteren İGM üyeleri, SGK´nın kendi durumlarını görmediğini ifade ettiler. Geçtiğimiz aylarda SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan´ın bilgi için meclis toplantısına katıldığını söyleyen İGM üyeleri, İl Müdürü´nün de bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdiler. 
MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
İl Genel Meclisi´nde yetki alanları dahilinde Balıkesir´in sorunlarıyla ilgili çaba gösterdikleri halde sosyal güvencelerinin olmadığından yakının İGM üyeleri, bu konuda Balıkesir Miletvekillerinin çalışma yapmalarını istedi. TBMM´de kendi içlerinden çıkan Namık Havutça´nın görevde bulunduğunu belirten İGM üyeleri, sorunlarının TBMM gündemine gelmesini de istiyorlar. Bu konuda CHP Milletvekili Namık Havutça´nın soru önergesi de bulunuyor.
SOSYAL GÜVENCESİ 
OLMAYAN ÜYELER VAR
Bir çok İl Genel Meclisi üyesinin sosyal güvencelerini kendi işlerinden karşıladıklarını belirten İGM üyeleri, bununla birlikte herhangi bir işi bulunmayan üyelerin de sıkıntıda olduklarını belirttiler. İGM üyelerinin bir çoğunun emekli olduğuna da dikkat çeken üyeler, buna rağmen Emekli Sandığı´nda 5 yıllık görev süresi içinde sigortalı gösterilmeleri halinde emekli aylıklarında da bir artışın sözkonusu olacağına dikkat çektiler.
MASRAFA ÇALIŞIYORUZ
İl Genel Meclisi oturumlarına ve komisyon çalışmalarına katıldıklarında 110 TL huzur hakkı aldıklarını belirten İGM Üyeleri bunun da masraflarına yetmediğini ifade ettiler. Balıkesir´e 130-140 kilometre uzaklıktaki ilçelerden gelen İGM üyelerinin akaryakıt ve konaklama ücretlerinin aldıkları huzur haklarından daha fazla olduğuna dikkat çeken İGM üyeleri bu konuda da bir çalışma yapılmasını istediler.                     
B.POLİTİKA


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli