Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İl Genel Meclis Üyesi Onay: İller Bankasının belediyelere SUKAP Desteği devam ediyor

İl Genel Meclis Üyesi Onay: İller Bankasının belediyelere SUKAP Desteği devam ediyor

AK Partinin hizmet partisi olduğunu, her geçen gün artan oy oranının bu görüşünü onayladığını söyleyen AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Onay, gelecek seçimde de iktidara çok güçlü geleceklerini belirtti.

AK Parti`nin hizmet partisi olduğunu, her geçen gün artan oy oranının bu görüşünü onayladığını söyleyen AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Onay, gelecek seçimde de iktidara çok güçlü geleceklerini belirtti.
AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, nüfusu 25 bin ve daha az ilçe belediyelerin, içme suyu ve kanalizasyon (SUKAP) yatırımlarına İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan % 50 hibe desteğinin devam ettiğini bildirdi.
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Onay, geçtiğimiz günlerde İller Bankası`nın Ankara Macunköy Ek Tesislerinde düzenlenen 2011 Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın teşrifleriyle, 11 gündemin görüşüldüğü toplantıya, İller Bankası`nın Genel Kurul Delegesi olarak Balıkesir`i temsilen sadece kendisinin katıldığını vurgulayan Onay, her ilden 1 delegenin yer aldığı genel kurulda toplam 81 İl Genel Meclis Üyesi ile yine 81 ilin Belediye Başkanları hazır bulundu. Balıkesir`den genel kurula katılan tek delege bendim. Orada hem Balıkesir`imizi hem de Erdek`imizi gururla temsil etmeye çalıştım" dedi.
Genel Kurulun Divan Başkanlığını, Ana Sözleşmenin 14. Madde gereği İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Serdar Çalkan`ın görevlendirildiğini işaret eden Onay, Çalkan`ın iki katip üyeliğini belirlenmesi için yapılan seçimde kendisi ile AK Parti Adana İl Genel Meclis Üyesi Faruk Ciner`in seçildiğini anlattı.
Genel Kurul toplantısı için gittiği Ankara`da bulunduğu kongre öncesi ve sonrasında, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Serdar Çalkan, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram ile de sık sık bir araya geldiğinin altını çizen Onay, "bölgemize ve ilçemize kazandırılabileceğimiz yatırımlar hakkında bilgi edindiğini" dile getirdi.
 "% 50 hibe desteği koşullarına haiz nüfusu 25 binin altındaki belediyelerce hazırlanacak içme suyu ve kanalizasyon işleri için devlet tarafından % 50 oranında hibe sağlanacağının kendisine İller Bankası Genel Müdürlüğü bürokratlarınca hatırlatıldığını kaydeden Onay, kısa adı SUKAP olan içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarında geri kalan % 50`lik kısım için İller Bankası Genel Müdürlüğü (İLBANK) tarafından uygun koşullarda kredi imkanı sağlanacağını belirtip, böylece küçük ilçelerini altyapı sorununun çözüme ulaşabileceğini ifade etti. 
Bu projeyle nüfusu 25 binin altındaki ilçelerin altyapısı yenilenebilir
Hükümetin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında nüfusu 25 bin ve daha az olan belediyelerin programında yer alan içme suyu ve kanalizasyon işleri hibe ve uygun koşullarda kredi imkanı sağlayacak olmasının altında AK Partinin imzası olduğunu hatırlatan Onay, "bu projeyle içme suyu ve kanalizasyon bekleyen ilçelerde, belediyelerin kasalarından nakit paralar çıkmadan ilçelerine önemli yatırımlar kazandırabilecektir" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli