Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İl Genel Meclis Üyesi Şahinden yanıt

İl Genel Meclis Üyesi Şahinden yanıt

Bandırma Gübre Fabrikalarının(BAGFAŞ) kurmak istediği ikinci fabrikaya, İl Genel Meclisindeki oylamada evet dediği için başta partisi CHP olmak üzere bazı kesimlerden eleştiri alan CHPnin Erdekli Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çetin Şahin,

Bandırma Gübre Fabrikaları`nın(BAGFAŞ) kurmak istediği ikinci fabrikaya, İl Genel Meclisi`ndeki oylamada "evet" dediği için başta partisi CHP olmak üzere bazı kesimlerden eleştiri alan CHP`nin Erdekli Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çetin Şahin, kendisini savundu.
Söz konusu fabrikanın kurulmasına kendisinin karar verdiği gibi bir izlenim yaratılmasını anlayamadığını ve kendisine haksızlık olarak gördüğünü vurgulayan Şahin, şunları söyledi:
"Devletin ilgili dairelerince, yapılacak bu fabrika ile ilgili olumlu raporlar, benim de aralarında bulunduğum Balıkesir İl Genel Meclisi`ne ait İmar ve Bayındırlık Komisyonu`na geldi. Raporlarda, Bandırma Gübre Fabrikaları`nın (BAGFAŞ) kuracağı bu ikinci fabrikayla ilgili olarak en küçük bir olumsuzluk yoktu. Hatta raporlarda, kimya mühendislerinin, yeni kurulacak fabrikanın bacalarından çıkacak atıkların, son teknolojiyle 1/8`e ineceği bile belirtilmişti. Kısacası, dosyada hiçbir eksiklik yoktu. 4 AKP, 2 CHP ve 1 MHPli`den oluşan komisyonumuz, bu dosyalarda eksiklik olup olmadığını denetlemekle yetkilidir. Dosyada hiçbir eksik olmadığı için imzamı attım.
Benimle birlikte, İl Genel Meclisi`nin Marmara ilçesinden gelen diğer CHP`li üye arkadaşım Mustafa Erbil de olumlu imza kullandı.  Buna paralel şekilde kararı, 18.01.2013`te, komisyonumuzun 7 üyesi de imzaladı ve karar oybirliğiyle geçti. Ancak yeniden belirteyim ki biz komisyon olarak fabrikanın kurulmasına değil, bu konudaki dosyaların eksiksiz olduğuna karar verdik. Fabrikanın kurulması için kararı, devletin ilgili kuruluşları verdiler. Benim, eksiksiz bir dosyaya ret veya çekimser oy kullanmam da söz konusu olmadığına göre, İl Genel Meclisi`ndeki oylama sırasında da partimizin grup kararı bulunmaması nedeniyle imzama sahip çıkarak, olumlu oy kullandım."
Kendisiyle birlikte komisyon kararına olumlu  imza attığı halde CHP`li Mustafa Erbil`in, meclisteki oylama sırasında çekimser oy kullandığına dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:
"Şimdi, bu arkadaşımıza kimse bir şey demezken, tüm eleştirilerin bana yöneltilmesini anlayamıyor ve şahsıma yapılmış bir haksızlık olarak görüyorum.Ben, deneyimsiz bir politikacı değilim. Daha önceki yıllarda, İzmir Karşıyaka Belediye Meclisi`nde görev yapıp, 3 yıl encümende görev almıştım. Tek talihsizliğim, hâlen İl Genel Meclisi`nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu`nda yer almaktır."
Çevreci bir ruha sahibim
Kimsenin, kendisine çevrecilik dersi veremeyeceğinin altını çizen Şahin, şu değerlendirmede bulundu:
"Çevreci bir ruha sahibim. Beş yıldır, Erdek`e bağlı Şahinburgaz Köyü`nde yaşıyorum. Doğa ve çevreye yürekten bağlıyım. Daha önce diktiğim çam ağaçları 15 yaşında. 60 meyve ağacım var. Köyde yaşamam nedeniyle zaman zaman gündemi izleyemiyor ve toplantılardan haberdar olamıyorum. BAGFAŞ`ın yapmak istediği ikinci fabrika için Aşağıyapıcı Köyü`nde gerçekleşen Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) bilgilendirme toplantısına da katılır ve orada bulunan halkla birlikte bu fabrikaya tepki gösterirdim. Yine, İl Genel Meclisi`nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu`nda olmasam, meclisteki oylamada da fabrikanın işletmeye alınmasına ret oyu verirdim."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli