Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı toplantısı, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Kurul toplantısı, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı'nın yaptığı sunumla başladı.
İşkur İl Müdürü Balcı, bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yaptıkları çalışmaları anlatarak, ilk üç aylık dönemde 115 kişiye yönelik istihdam garantili kurs düzenleyerek vasıfsız işgücüne nitelik kazandırarak istihdama katkı sağlandığını belirtti.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliğinde 200 kişiye yönelik sürü yönetimi elemanı ve 120 kişiye yönelik tarımla ilgili kursları 8 ayrı ilçede hayata geçireceklerini belirten Balcı, ayrıca ilimizde 348 kişiye iş başı eğitim programları düzenlendiğini ve düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.
Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu'nca düzenlenen mesleki eğitim programlarının vasıfsız işgücüne nitelik kazandırdığını ve işverenlerimizin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılama konusunda büyük fayda sağladığını dile getirerek bu çalışmaların devam ettirilmesini söyledi.
Özellikle işbaşı eğitim programlarında hem tecrübe kazandırıldığını hem de cep harçlığı verilerek özellikle yeni mezun gençlerin istihdamının sağlandığını belirten Vali Turhan, Girişimcilik kurslarının kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB hibe ve desteğinden yararlanma konusunda avantaj sağladığını açıkladı.
İlimizde ikinci kez düzenlenecek İnsan Kaynakları İstihdam Fuarının tüm ilçelerde duyurulması gerektiğini dile getiren Vali Turhan, örnek bir proje olan bu fuarın iş arayan vatandaşlarımız ile işverenleri 2 gün süreyle buluşturacağını, hem iş arayanlara hem de işverenlere önemli katkı sunacağını söyledi.
Bu fuarın iş arayanlar açısından kaçırılmayacak bir fırsat olduğuna değinen Turhan, bu çalışmaya tüm kuruluşların katkı sağlaması gerektiğini kaydetti.
Okullarda alan dal açma ve kapatma çalışmalarının da konuşulduğu toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerileri de alınarak tamamlandı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli