Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Turgay Hakan Bilgin, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr İbrahim Türkmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Tarım İl Müdürü Erkan Alkan, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Genel Sekreteri Serkan Acar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve kurulun diğer üyeleri katıldı. 
Toplantıda İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı tarafından ayrıntılı bilgilerin verildiği bir sunum yapıldı. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Denetim Kurulu Raporunun Kurula sunulmasının yanı sıra bir önceki toplantıda alınan kararların gerçekleşme sonuçları görüşüldü.  
Tarım, hayvancılık, sanayi, turizm ve diğer hizmet sektörlerinin nitelikli insan gücü ile desteklenmesi, istihdamın mesleki eğitim politikaları ile gerçekleştirilmesi, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin alınmasıyla ilgili katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu. 
Uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, bu alanda daha kararlı ve etkili çalışmalar ile Balıkesir'in ülkenin istihdamına ve ekonomisine önemli katkılar sunacağı ifade edildi. Ayrıca bölgenin potansiyel gücü olan Balıkesir'de 15 yeni Mesleki Eğitim Merkezi daha açılmasına karar verildi. Nitelikli iş gücünün önemine vurgu yapılan toplantıda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Genç İstihdam, Balıkesir’de Çocuk İşçiliği, Engelli ve Eski Hükümlü projeleri gibi konularda da bilgilendirme yapıldı ve alınan kararlar değerlendirildi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli