Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İl Milli Eğitim Müdürüne tatil yok

İl Milli Eğitim Müdürüne tatil yok

Balıkesirde eğitimin kalitesinin düşme nedenleri araştırılıyor. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, sömestri tatilinin devam ettiği şu günlerde ilçeleri dolaşıyor.

 Balıkesir`de eğitimin kalitesinin düşme nedenleri araştırılıyor.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, sömestri tatilinin devam ettiği şu günlerde ilçeleri dolaşıyor.
Caner, son olarak Manyas`ı ziyaret ederek ilçedeki eğitim kurumlarının temsilcileri ile Öğretmenevi Toplantı Salonunda bir araya geldi.
Manyas`ta ki tüm okulların müdür ve müdür yardımcılarının tamamının hazır bulunduğu toplantıda eğitimle ilgili mesajlar veren Caner, Balıkesir`in eğitimde hak ettiği başarıyı yakalayabilmesi için tatil günleri de dahil çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Balıkesir`de ki görevine başlayalı henüz bir ay olduğunu hatırlatan Caner, yıllar önce Balıkesir`in, eğitim, öğretimde çok önemli yerde olduğunu kendini Türkiye`de ispatladığını, ancak bugün hak etmediği bir noktada olmadığını gördüğünü anlatıp, bu düşüşün sebebini masaya yatırdıklarını belirtti.
Balıkesir merkez ve ilçelerdeki okulların müdür ve müdür yardımcıları ile istişarelerde bulunmak için bugüne kadar 11 ilçede bu toplantıların yapıldığını ve yapmaya devam edileceğini kaydeden Caner, aksaklıkların nerede olduğu, eğitimde kalitenin neden düştüğünü? Balıkesir`in neden hak ettiği noktada olmadığını? ve buna yönelik tedbirlerin alınmasının etraflıca görüşüldüğünü açıkladı.
Caner, başarının düşmesini; üç yılda altı müdür değişikliği, kızların barınma sorunlarının devam etmesi ile aileler tarafından orta öğretim kurumlarına gönderilmemesi ve ölçme değerlendirme tekniklerinin yapılmaması olduğunu ileri sürdü.
Başarıyı tekrar yakalamak için hedefleri birebir belirlediklerini ifade eden Caner, "Ben burada okul yöneticilerimizde bu motivasyonu gördüm. Birlikte Balıkesir`imizin eğitimde hak ettiği noktaya getirmek için bir ekip ruhu ile çok büyük bir çaba sarf edeceğiz. Okul yönetimi, veli, öğretmen ve öğrenci dörtlüsü işbirliği ile istediğimiz sonuçları alacağımızı düşünüyorum. Valimiz Ahmet Turhan`da adeta bir eğitim gönüllüsü olup talimatları ile kesinlikle Balıkesir`i eğitimde önce ilk 10`a sonrasında ilk 3`e sokacağız. Balıkesir`de şu an kız öğrencilerin orta öğretim kurumlarında % 46 olan okuma yüzdesini hızla yukarıya çekeceğiz. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü ile yeni bir protokol imzaladık, eğitim fakültesinden bilimsel yaklaşımlar konusunda destek alacağız." dedi.
Sabri Caner, Balıkesir merkezde 145 sınıf öğretmeni fazlalığı olduğunu buna mukabil, Manyas, Dursunbey ve Balya ilçelerinde ise kadrolu öğretmen sıkıntısının bulunduğunu diye getirip "Bir şekilde ama il merkezine yada Bandırma, Gönen veya körfez ilçelerinde birilerini devreye sokarak atamalarını yaptırıyorlar. Oralarda norm fazlası kadro şişkinlikleri yaşanırken maalesef Manyas gibi ilçelerimiz de öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. Şu anda Manyas`ta 108 sınıf ve branş öğretmeni eksiği ücretli görevlendirmeler ile gideriliyor." dedi.
Konuşmanın sona ermesinin ardından Öğretmenevinde yemek verildi. Yemekten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Anadolu Lisesine ait pansiyon inşaatında incelemelerde bulundu. Pansiyon binasını gezen Caner, binayı beğendiğini ve eksikliklerinin giderilmesi için gereken desteği vereceğini söyledi. Toplantıya, Manyas Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, Şube Müdürleri Veli Darova ve İsmail Kurt`da katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli