Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İl Sağlık Müdürü Keskin, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü’nü kutladı

İl Sağlık Müdürü Keskin, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü’nü kutladı

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Serkan Kadir Keskin, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Serkan Kadir Keskin, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 
Dünyada ve ülkemizde 8 Eylül günü “Dünya Fizyoterapistler Günü olarak kutlandığını değinen Uzm Dr. Keskin, mesajında şunları kaydetti: “Fizyoterapistler, sağlıklı bireylerde kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenleyen ve uygulayan, hastalık durumlarında ise, uzman hekimin yönlendirmesine bağlı olarak hastaların hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirmesi amacıyla gerekli uygulamaları yapan meslek grubudur. Fiziksel inaktivitenin (hareketsizliğin) artmasıyla obezite, kardiyovasküler hastalıklar, Tip 2 diyabet ve kanser gibi hastalıkların görülme sıklığı artmıştır. Fizyoterapist kontrolünde düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite, hastalıkların önlenmesinde ve yaşam kalitesinin artmasında etkin rol oynamaktadır.” 
Uzm Dr. Keskin, Fizyoterapistler hangi hizmetleri yürütür? sorusuna ise şu cevapları verdi: “Sağlıklı bireylerde kişiye özel veya grup şeklinde fiziksel aktivite ve egzersiz programlarını hazırlamak ve uygulamak. Kilo problemi olan bireylere yönelik diyetisyen iş birliğiyle fiziksel aktivite danışmanlığı yapmak. Yaşlı, kadın, çocuk, engelli ve meslek mensupları gibi fiziksel aktivite konusunda risk taşıyan grupları uygun birimlere yönlendirmek ve uygun egzersiz programlarını düzenlemek ve takip etmek. Toplum temelli fiziksel aktiviteyi arttırmak ve toplumun sağlık okuryazarlığı konusunda bilinçlenmesi için eğitimler düzenlemek. Aile Hekimliği tarafından yönlendirilen sağlıklı ve hasta bireylere yönelik egzersiz danışmanlığı yapmak gibi hizmetleri vermektedir.” 
Uzm Dr. Keskin, mesajını; “8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü vesilesiyle bir kez daha hatırlamış olduğumuz düzenli fiziksel aktivitenin, bir yaşam şekline dönüşmesi için siz de en yakınınızdaki Sağlıklı Hayat Merkezlerindeki fizyoterapiste başvurabilir ve tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz.” sözleriyle noktaladı. 
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli