Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlaç sektörünün ham maddesi Balıkesir´den

İlaç sektörünün ham maddesi Balıkesir´den

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kazdağları´nın eteklerinde kurulu olan BAÇEM´de incelemelerde bulundu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kazdağları´nın eteklerinde kurulu olan BAÇEM´de incelemelerde bulundu.
Tıbbi aromatik ürünlerin yetiştirilmesi konusunda BAÇEM´de verilen eğitimler sayesinde Türkiye ilaç sektörünün ihtiyacı olan ürünler, Balıkesirli çiftçilerimiz tarafından Burhaniye, İvrindi ve Gönen gibi pilot bölgelerde yetiştirilerek dünya pazarına çıkacak.
Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)´de yapılan uygulamaları yakından inceledi.
AR-GE çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan Başkan Yılmaz, tıbbi aromatik ürünlerin yetiştirilmesi ve pilot bölgelerde üretime geçmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatı verirken, pilot bölgelerde başlayan çalışmaların önümüzdeki sene bereket olarak çiftçiye yansımaya başlayacağını müjdeledi.
Tıbbi aromatik ürünlerin müşterilerinin hazır olduğunu açıklayan Başkan Yılmaz, "Tabi bu ürünlerin yetiştirilmesi esnasında çiftçimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Bu tür ürünler ilaç sanayinde kullanıyor. BAÇEM´deki kurslarımızda da ürünlerin daha titiz nasıl yetiştirileceğinin eğitimleri veriliyor. Biz denemediğimiz ürünleri çiftçimize vermek istemiyoruz bu nedenden dolayı da AR-GE çalışmaları son ürün kullanıcı çalışmaları bittikten sonra pilotlama bölgelerinden tüm il geneline yayılacak. Ürünlerin hangi bölgede hangi koşullarda yetiştiklerinin bölgesel analizlerini yapıyoruz. Ona göre il geneline ürünlerin dağıtımı yapacağız. Üniversitelerimiz de bizimle beraber iş birliği yapıyoruz. Buradaki çalışmalar önümüzdeki senden itibaren bereket olarak yansımaya başlayacak." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false