Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İlaçlama kapsamında Erdek de var

İlaçlama kapsamında Erdek de var

Zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyonluk bütçe

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, aralarında Erdek´in de bulunduğu zeytinlik alanlarda, zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyon liralık bütçe ayırdı. Belediye Başkanı Edip Uğur, dünyanın en kaliteli zeytinyağının Edremit Körfezi´nde üretildiğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Balıkesir´de 825 bin dekar alanda zeytin ağacımız bulunuyor. Türkiye´nin, hatta dünyanın en güzel zeytinyağı ve en lezzetli sofralık zeytinleri Balıkesir´de üretiliyor. Marmara Bölgesi´nde Erdek ve Bandırma´da sofralık zeytin, Ege Bölgesi´nde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit´te ise yağlık zeytin üretimi gerçekleşiyor. Zeytin üreticisine, ilaçlama konusunda da destek veriyoruz. Zeytin zararlılarıyla mücadeleyi yine uçaklarla yapıyoruz. Geçen yıl, bu konuda başarılı olarak, üreticilerimizin yüzlerini güldürdük. Üreticimiz, 5-6 liraya satacağı ürününü 8-10 liraya verdi. Böylece 50 milyon lira çiftçinin cebine girdi ve Türk ekonomisi kazandı. Bu yıl da tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bunun için uçaklar kiraladık ve ilaçlarımızı aldık.?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalarla zeytin sineği sayımını sürdürdüklerini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ?Hangi bölgede zarar vermeye başlamışsa uçaklarımız orayı ilaçlıyor. Bu yıl, ilaçlama işine 3,5 milyon lira bütçe ayırdık. Kaliteli ürün için bu mücadeleyi sürdüreceğiz? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İlaçlama kapsamında Erdek
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı