Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İlahiyatçı Yazar Bulut, cennetin anahtarı Namaz´ı anlattı

İlahiyatçı Yazar Bulut, cennetin anahtarı Namaz´ı anlattı

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Erdek İlçesi´nde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ?Namaz Bilinci ve Diriliş? başlığı altında düzenlenen konferansta önemli bilgiler paylaştı.

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Erdek İlçesi´nde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ?Namaz Bilinci ve Diriliş? başlığı altında düzenlenen konferansta önemli bilgiler paylaştı.
İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut ?Namaz Bilinci ve Diriliş´ başlığı altında Miraç Kandili´nin kutlandığı Salı günü düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, namazın insan ve toplum yaşantısındaki önemi üzerine bilgiler aktardı.
Yazar Bulut, ?Gençlerimizin ilk görevi iyi bir Müslüman olmaktır. Peygamberimizin hayat merkezindeki namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır? dedi. 

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdek Müftülüğü organizasyonunda ilçemizde düzenlenen programa İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut katılarak destek verdi.
Uzun yıllardır edindiği bilgileri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Yazar Ahmet Bulut, Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda düzenlenen konferansta ?Namaz Bilinci ve Diriliş´ başlığı altında doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdi.
Gençlere öncelikle iyi bir Müslüman olmaları noktasında öğütlerde bulunan Ahmet Bulut, "Gençlerimizin ilk vazifesi iyi bir Müslüman olmaktır. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra hoca bile olsanız milleti dininden, imanınızdan edersiniz. İyi bir Müslüman olmadıktan sonra siyasetçi, doktor, mimar, mühendis olsanız da kar etmez.? dedi.
Namazın imandan sonra Cenab-ı Allah´ın en çok üzerinde durduğu bir ibadet olduğunu ifade eden Bulut, namazın önemi üzerine yaptığı konuşmada ?Sevgili Peygamberimize Pazartesi günü Peygamberlik verilmiş, Salı günü Cebrail (a.s.) gelmiş abdest ve namazı öğretmiş. Önce iki rekât, iki vakitti, Miraç ile birlikte 5 vakit namaz tescillenmiştir. % 99´u Müslüman olan ülkemizde ne yazık ki % 70´i namaz kılmıyor. Öyle namaz kılmalıyız ki namaz bizi diriltmelidir. Yurt içi ve yurt dışında okulları ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimize namazın ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Öğrenciler arasında namaz kılanların sayısı % 5 ile % 20 arasında değişiyor. % 99´u Müslüman olan bir ülkede bu rakam çok az seviyede. Peki, bir Müslüman neden namaz kılmaz? Eğer ölmemeye çareniz varsa istediğiniz gibi yaşayın ama bir gün ölüm bizi de bulacak. Çağımızın en büyük hastalığı stres ve gerginlik, en çok aradığımız şey ise elbette ki mutluluk. Fakat mutluluğu aradığımız adres yanlış olduğu için arayanlara mutluluk haram oluyor.? diye konuştu.
Konferansa katılan gençlere din, toplum, sosyal ve günlük yaşam anlamında önemli tavsiyelerde bulunan Bulut, ?Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kur´an ile tanışması tüm yorgunluğu alıyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır. Namaz, Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazdır. Cenab-ı Allah kullarına namaza gelin kurtulun diye günde 5 sefer bizi çağırıyor. Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz, hiç düşündünüz mü? Kurtuluşumuzun anahtarı namazdır, imandır? şeklinde konuştu.
Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yazar Bulut, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli