Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İLAN

İLAN

Marmara İcra Müdürlüğünden TAŞINMAZ SATIŞ İLANI

T.C.
Marmara İcra Müdürlüğü
Dosya No : 2011/84 Talimat   
Marmara İcra Müdürlüğünden

                                                     TAŞINMAZ SATIŞ İLANI
Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmazın;
Tapu Kaydı      : Balıkesir İli, Marmara İlçesi, Ekinlik Köyü, Köyiçi mevki 7 Parsel,  125 Ada, Sayfa 593'te kayıtlı 584,48 m2 yüzölçümlü iki katlı kargir ev ve bahçe nitelikli taşınmaz.
ÖZELLİKLERİ : Değer tespitine konu Ekinlik köyü 125 Ada, 7 Parsel üzerinde tek katlı 100,00 m2 alanında mevcut kargir bina, bulunmaktadır. Satışa konu taşınmaz üzerinde bulunan binanın eki ve virare şekilde olduğu ve sıvası mevcut olup boyası yapılmamıştır. Camları ahşap, dış kapı demir ve çatısının olduğu muhtelif birkaç meyve ve zeytin ağacının bulunduğu, ön yola cephesinin bulunduğu köy merkezine ve denize yakın olup ulaşımı kolaydır. Taşınmaz hakkında detaylı bilgi dosyasındadır.
 İMAR DURUMU : Ekinlik Köyü köy içi mevkii, 125 ada, 7 parselin, Ekinlik köyünün imar planı bulunmadığından imar durumu çıkarılmamıştır.
DEĞERİ : 70.000,00 TL. (17/02/2012 Tarihli taşınmazın tamamı için tespit edilen tutardır.)
1/2 hissesi 35.000,00 TL.
Satılarak paraya çevrilecektir.
SATIŞ ŞARTLARI
1- Satış 09/07/2012 Pazartesi günü saat 14:00-14:10 saatleri arasında Marmara İcra Müdürlüğü önünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 19/07/2012 Perşembe günü yine ayni saatler arasında Marmara İcra Müdürlüğü önünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da  bu miktar elde edilmemişse taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar kiarttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış istiyenin alacağına rüchanı olan alacaklıların toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi (Türk Lirası ve devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmiyecektir.) Veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile % 18 K.D.V., tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimengul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.
4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zaralardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilmiyen alakadarlara ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.                              
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Bas. Halk 03-Erd/93


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli