Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İlçe Tarım´dan Ramazan denetimi

İlçe Tarım´dan Ramazan denetimi

Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ramazan ayı içinde gıda denetimleri yoğunlaştırıldı.

Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ramazan ayı içinde gıda denetimleri yoğunlaştırıldı.
İlçemizde faaliyet gösteren ekmek fırınları, lokantalar ve pastaneler sırasıyla denetlendi.
Halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmek fırınlarının hijyen kurallarına, gramaj ve çalışanların temizliği, konularını denetleyen ekipler, denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi. 

İlçede faaliyet gösteren fırın, lokantalar ve pastanelerde hijyen belgelerinin bulunup bulunmadığına, ilaçlama belgelerinin tarih-lerine bakıldı. Lokantalarda kullanılan et, kıyma, peynir gibi gıda ürünlerinin faturalarına bakılırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü´ne bağlı görevliler tarafından yapılan denetimlerde, fırınların üretim ve satış noktaları ile ilçede faaliyet gösteren lokantalarda genel olarak kurallara uyduğunun belirlendiği dile getirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü´ne bağlı denetim ekibi, fırın, lokanta ve pastanelere yönelik Ramazan ayı denetimleri yaparak sağlık koşullarına uygunluğu ve eksiklikleri kontrol ettiklerini belirtti.
Vatandaşın gıda tüketimi göz önüne alarak esnafa gerekli uyarılarda bulunduklarını ifade eden gıda kontrol görevlileri, denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Ramazan Ayı ve bayramlarda belirli gıda ürünlerinin tüketiminin yoğunlaştığı dönemlerde, ürünlerin satışını yapan, toplu tüketime sunan işletmelerde yapılan denetimlerle halkın daha güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketmesinin hedeflendiği açıklandı.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: İlçe Tarım Ramazan denetimi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli