Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Başa: “Erdek’in turizmdeki marka değerini artırmak istiyoruz”

İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Başa: “Erdek’in turizmdeki marka değerini artırmak istiyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, Erdek turizminin kalbinin attığı “Çuğra” sahil bandında yürütülen yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Erdek’in ülkeye turizmi getiren ilk merkez olmasına rağmen son yıllarda bu sektörde geri kaldığını belirten Başa, “Amacımız, Erdek’in turizmde yeniden eski parlak yıllarına dönmesi ve marka değerini yükseltmesine katkı sağlamaktır” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak yalnız Erdek ile ilgili çalışmalar yapmadıklarını, Kapıdağ’ı kapsayan alt ve üst yapı projelerini yürüttüklerini vurgulayan Başa, şunları söyledi:
“Başta Erdek olmak üzere Kapıdağ ve bölgedeki turistik mahallelerde yoğun bir çalışma içindeyiz. Tüm bu bölgelerde alt ve üst yapı iyileştirme projelerinin yanı sıra kültürel ve sportif çalışmalarımız var. Bölgede kadın kooperatifleri kurulmasına öncülük ediyor ve destek veriyoruz. Yerel lezzetlerin ortaya çıkarılması için çaba harcıyoruz. Erdek’in Çuğra sahil bandı, 2,5 kilometreden oluşuyor. Bu bandı tamamen yeniliyoruz. Çağdaş bir aydınlatma sağlıyoruz. Bisiklet yolları yapıyoruz. Bu çalışmalarımız önümüzdeki turizm sezonuna yetişecek. Çuğra bölgesindeki bu yenileme çalışmalarına yaklaşık 12 milyon liralık bir harcama yapılıyor. Kapıdağ’ın diğer turistik mahallelerindeki alt ve üst yapı çalışmalarımız da sürüyor.”         Haber: ÖNDER BALIKÇI
 



Reha Uluçay
14.04.2023 15:15:47
Yapılan her şeyde emeği geçen herkese teşekkürler

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı