Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylân: Başarılı ve sorunsuz bir dönemi daha geride bıraktık”

İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylân:  Başarılı ve sorunsuz bir  dönemi daha geride bıraktık”

Erdek İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylân, İlçe olarak başarılı ve sorunsuz bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktık” dedi.

Erdek İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylân, İlçe olarak başarılı ve sorunsuz bir eğitim-öğretim yılını geride bıraktık” dedi.
Müdürlüklerine bağlı olarak merkezde 3 ortaokul, 3 ilkokul, 5 lise, 3 köy ortaokulu, 3 köy ilkokulu ve 5 birleştirilmiş sınıfta toplam 3700 öğrenciye 280 öğretmenin eğitim-öğretim verdiğini belirten Ceylân, şunları söyledi:
Sona ermek üzere bulunan 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 20 ücretli öğretmen görevlendirdik. Ancak bu öğretmenler, öğretmen ihtiyacımızdan kaynaklanmadı. Başta doğum izni olmak üzere bazı özel durumlar için görevlendirildi. Sınıflarımız, 18-23 kişiden oluştu ki, bu genellikle ideal bir sayıdır. Hizmetli sıkıntımız olmadığı gibi binalarımızda fiziksel bir sorun da yaşanmadı. Taşımalı sistemde 330 öğrencimiz vardı. Bu sistem kapsamında süt ve yemek dağıtımı da aksaksız gerçekleşti.”
EĞİTİM-ÖĞRETİMDE BAŞARI ORANIMIZ YÜKSEK
Sona ermek üzere bulunan eğitim-öğretim yılında Erdek'teki okulların başarılı olduğunu vurgulayan İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, şöyle konuştu:
İçinde bulunduğumuz 2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde, ilçemiz ilköğretim okulu öğrencileri, orta öğretime geçiş sınavında Balıkesir il dördüncüsü oldular. İkinci dönemdeki sınavda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ancak ikinci dönemin başarı sıralaması henüz belli olmadı.”
LİSE ÖĞRENİMİ İÇİN BANDIRMA TERCİH EDİLİYOR
İlçelerindeki orta öğretim okulları ve liselerin öğretmen kadrosunun da kaliteli olmasına karşın ortaokulun ardından, ailelerin başta Bandırma olmak üzere çocuklarını başka kentlerin liselerine gönderdiklerine dikkati çeken Ceylân, Yüzde 90 ailenin böyle davrandığını görüyoruz. 
Oysa liselerimizdeki öğretmen kadrosu da oldukça kaliteli” diye konuştu.
HİÇBİR CİDDİ DİSİPLİN OLAYI YAŞAMADIK
2013-2014 eğitim-öğretim yılında, ilçe düzeyindeki okullarda hiçbir ciddi disiplin olayı gerçekleşmediğine işaret eden Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, 2,5 yıldan beri burada görev yapıyorum. Bu süre içinde, okullarımızda hiçbir ciddi disiplin sorunu yaşanmadı ve soruşturma açılmadı. Başarılı bir eğitim-öğretim döneminin gerçekleşmesinde büyük katkıları bulunduğuna inandığım okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü eğitim-öğretimde başarının sırrı ekip çalışmasına bağlıdır” dedi.
SPORDA DA BAŞARILIYIZ
İlçedeki öğrencilerin sporda da başarıyı yakalayıp, başta atletizm olmak üzere ülke düzeyinde ses getiren derecelere imza attıklarını vurgulayan Ceylân, Sporun, öğrencinin eğitim-öğretim alanındaki başarısında da olumlu etkisi olacağına inanıyoruz. Bu nedenle spora desteğimiz bundan sonra da sürecektir” değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı




Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli