Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İlçe tarımdan Tarım Sigortası daveti

İlçe tarımdan Tarım Sigortası daveti

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, tarım sigortası konusunda çiftçilerin hassasiyet göstermesini istedi.

Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, tarım sigortası konusunda çiftçilerin hassasiyet göstermesini istedi.
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü M. Murat Yazar, tarım alanlarda olası yaşanabilecek muhtelif zararların karşılanması için 1 Ocak 2011 tarihinde çıkartılan yasa hakkında üreticileri yeniden bilgilendirdi.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yazar, yaklaşık bir yıl kadar önce çıkartılan yasayla, bundan böyle tabii afetler karşısında, tarım alanlarında dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskınları gibi yaşanan olayların üreticileri zor durumda bıraktığının altını çizip, çıkarılan yasayla getirilen tarım sigortacılığını üreticiler tarafından bir nevi teminat olarak görülmesini istedi.
Yasayla, olası yaşanabilecek olumsuz gelişmeler karşısından artık devlet değil sadece sigorta şirketlerinin sorumlu kılındığını, bunun için de üreticilerimizin mutlaka bu durumu göz önüne alıp TARIM SİGORTASINI yaptırmalarını öneren Yazar, "Tarım sigortasını yaptıranlar için bugün ödenecek olan sigorta priminin % 50`sini devlet karşılamakta olup, 5000`e yakın ortağı olan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi üretici ortaklardan sadece 70 üreticinin tarım sigortası yaptırmasının çok az bir sayı olduğunu belirtip üreticileri uyardı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli