Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İlçede Lunapark Krizi

İlçede Lunapark Krizi

Mahalle sakinleri evlerimizin dibinde lunapark istemiyoruz

Erdek liman bölgesinde hizmet veren lunaparkın bulunduğu yerden kaldırılarak yeni yerine taşınması beraberinde lunaparkın taşındığı bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu.
İlçemiz limanında yeşil alan üzerinde 12 yıldır ilçe halkına ve gelen turistlere hizmet veren lunapark, yeni çay bahçeleri projesi gereği bulunduğu alandan kaldırıldı.
Lunapark, Erdek Belediyesi tarafından yer olarak gösterilen Halitpaşa Mahallesi Banvit Spor Basketbol sahasının arkasındaki alana taşındı.
Lunaparkın taşındığı çevrede infial var
Lunaparkın yeni yerine taşınma işlemi başlaması ile şoka giren mahalle sakinleri alelacele yapılan bu taşınma işleminin akla mantığa sığmadığını dile getirdiler.
Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada, “Bizlerin fikirleri dahi sorulmadan yapılan bu alelacele taşınma işlemi akla mantığa sığmayacak bir yaptırım. Lunapark buraya taşınarak adeta biz mahalle sakinlerinin burada olan yaşantımıza son veriliyor..” Bizler yazın sıcağında lunaparkta çalan müzik sesi, toz, duman ve gürültüden camımızı açamayacağız, bahçemize çıkıp oturamayacağız. Ancak bizler, daha önceki yıllarda aynı yere kurulan lunaparkın çalışma ruhsatını uzun çabalar sonucu nasıl iptal ettirdiysek yine aynı azim ve kararlılıkla kurulan lunaparkın ruhsatını iptal ettirmek için yasal mücadelemizi başlatacağız. Erdek Belediye Başkanlığı lütfen biraz empati yapsın.” ifadelerine yer verdi.

Gazetemiz Sayfa Editörü Taygun Ertan, mahalle sakinlerinden gelen bu şikayetler üzerine, ilçemizde 12 yıldan bu yana lunapark işletmeciliği yaparak hizmet veren lunaparkın sahibi Nuri Eroğlu ile görüşerek gelen şikayetleri aktardı.
Lunaparkçı Nuri Eroğlu: “Biz panayırcı değil lunaparkçıyız”
Lunapark işletmecisi Nuri Eroğlu ise yaptığı açıklamada, Erdek halkı ile 12 senedir adeta aile olduklarını ifade etti.
Eroğlu, devamında şöyle konuştu “Erdek ilçe halkına ve buraya gelen tatilcilere 12 seneden beri hizmet etmekteyiz. Bu 12 sene içerisinde işletmeciliğini yaptığım lunaparkta bir kere dahi karakolluk bir olay olmadı. Şikayet eden mahalle halkı bizi diğer panayırcılar ile karıştırıyor. Biz panayırcı değil lunaparkçıyız. Önceki yıllarda buraya kurulan, panayırcılardan değiliz. Biz aile ve çocuklara hitap ediyoruz. Bu yüzdendir ki biz yaptığımız oyun parkuruna kumar oyunlarını bırakın sigara oyunu bile koymadık. Biz 12 yıldır Erdek halkı ile adeta aile olduk. Mahalle sakinlerinin önceki yıllarda diğer panayırcı arkadaşlarla yaşadıkları sorunları bizlerle yaşayacaklarını düşünmüyorum. Çünkü biz panayırcı değil lunaparkçıyız. Bizler burada 60 gün para kazanıyoruz. Kazandığımız bu para ile Erdek Belediyesine verdiğimiz kira ve sattığımız biletlerden verdiğimiz pay ile ciddi bir katma değer oluşturuyoruz. İstanbul Bostancı gösteri merkezinde de lunapark işletmeciliği yapıyoruz. 12 yıldır hizmet verdiğimiz yerden taşınmak tabii ki bizi de memnun etmedi. Taşınmamız bize tam 150 milyar masraf oluşturdu. 12 yıldır hizmet verdiğimiz alandan bizde çıkmaz istemezdik ancak bu alan yeni çay bahçeleri projesine dahil oldu.”
Lunapark`ın yerleşim yerlerinden uzak bir yere taşınması için Mahkeme yolu dahil ne gerekir ise yapmaya hazırız mesajı veren mahalle sakinleri, bu konu ile ilgili olarak Balıkesir Valiliği’ne de, durumun hassasiyet ile izlemesini bildireceklerini kaydettiler.
Erdek’teki lunapark olayı karmaşık bir hale dönüşürken, lunaparkın yeni yerinde hizmet verip vermeyeceği ise merak konusuna dönüştü.
Haber: Taygun Ertan



cevdet yalçıner
7.02.2015 17:12:09
Sözü edilen mahal birinci sınıf gayri sıhhi böyle bir işletmeye kesinlikle uygun değildir..Etrafı tamamen meskenler ile çevrilidir.Ayrıca yer yeşil alan olarak tescillidir..Ticari alan değildir.İnsanların ruh sağlığı açısından ve çevre kirliliği açısından son derece sakıncalıdır..Konu ile ilgili hiç bir mazeret kabul edilemez...Her şey para değildir, sağlık en önceliktir...

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli