Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İlçe Emniyet Müdürü Kılıç:

İlçe Emniyet Müdürü Kılıç:

Bandırma'nın güvenlik ve huzurunu sürdürmesi için çaba harcıyoruz”

Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Uyuşturucu ile mücadelemizi çok ciddi biçimde sürdürüyoruz. Buna paralel olarak ilçemizde uyuşturucu sorununu hemen hemen bitirme noktasına geldik” dedi. Son altı ay içinde, uyuşturucuya ve uyuşturucu satıcılığına ismi karışan 45 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğine dikkati çeken Kılıç, Ancak bu konudaki çalışmalarımız hiç gevşetmeden sürdürüyoruz. Okul önlerindeki önlemlerimiz de devam ediyor” diye konuştu.
TEBDİL-İ KIYAFET POLİSLER
Yaz dönemine girmekte olduğumuz şu günlerde, ilçemizin sahil bölümünde de güvenlik önlemlerine ağırlık verileceğine dikkati çeken İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, şunları söyledi:
Bu çalışmalarımız kapsamında, sahil bandımızda, simit, çekirdek satan veya başka bir seyyar satıcı görünümünde bulunan yaklaşık 20 kişiden oluşacak güvenlik görevlilerimiz olacak. Bu arkadaşlarımız, sahildeki en küçük bir olumsuzluğa meydan vermeyecek. Zaten ben de, başta bu bölge olmak üzere ilçemizde sık sık dolaşarak, halkımızın içinde yer alıyorum.”
HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI
Emniyet Müdürlüğü olarak tam bir ekip çalışması içinde suçla mücadelede ilçe sınırlarını aştıklarının altını çizerken, İlçemiz, hâlen ülkemizde, nüfusa göre en az suç işlenen, işlenmesi durumunda suçluların en yüksek oranda yakalandığı kentlerin başında gelmektedir” diyen Kılıç, hırsızlık olaylarında da çok büyük oranda azalma olduğuna değinirken, şöyle konuştu:
Bandırma'nın, geçiş güzergâhında bir ilçe olmasına paralel şekilde, hırsızlık konusunda yalnız ilçemiz merkezinde değil, çevre il ve ilçelerde oturan hırsızlara yönelik de operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bu konudaki operasyonlarımız, Karacabey ve M. Kemalpaşa'yı da kapsıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde bir operasyon için Aydın'a kadar bile uzandık. Yine Bursa Emniyet Müdürlüğü'yle de ortak çalışmalar yapıyoruz. Son altı ayda, başta evden hırsızlık olmak üzere tüm hırsızlık olaylarında % 10'luk bir azalma olduğunu belirtebilirim ki, bu oran hiç de az sayılmaz. Bu konuda da yoğun çalışıyoruz.”
155 DAHA İYİ ÇALIŞTIRILMALI
155 Polis İhbar Hattı telefonuna, son üç ay içinde gelen ihbar sayısının 2700 dolaylarında olup bunun yaklaşık % 40'ının asılsız çıktığına değinen Kılıç, şunları söyledi:
Günlük ortalama ihbar sayımız 25 dolayında. Bunun % 40'ının asılsız olduğunu düşünürsek, günde 15 ihbar alıyoruz demektir ki, bu sayı azdır. Vatandaşlarımıza, ihbarda bulunanların kimliklerinin gizlenmesinin yasa gereği olduğunu bir kez daha hatırlatarak, bu telefonumuzu daha çok çalıştırmaya davet ediyorum. Ayrıca, Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının da tüm vatandaşlarımıza açık olduğuna bir kez daha dikkati çekiyorum.”
EDS GELİYOR
Yaklaşık 1-2 ay içinde, Bandırma'nın önemli 7 noktasına Elektronik Denetleme Sistemi(EDS) konulacağını açıklayan Kılıç, şu bilgiyi verdi:
Her gün Bandırma'da, yaklaşık 50-60 bin araç seyrediyor. Ana caddelere koyulacak olup alt yapısı hemen hemen tamamlanan bu sistem sayesinde hem ışık ihlalleri, hem de hız denetimleri elektronik şekilde sağlanacaktır. Böylece de teknolojiden yararlanarak, trafik suçu işleyenler yasal açıdan ceza göreceklerdir. Bu nedenle sürücülerimizi, bir kez daha trafik kurallarına uymaya çağırıyorum.”
Kılıç, Bandırma'daki güvenlik ve huzurun sürmesi için ellerinden gelen çabayı bundan sonra da harcamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli