Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İlçemizde 23 Nisan coşkusu

İlçemizde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.
23 Nisan kutlamaları kapsamında ilk olarak Erdek Kaymakamlığı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdek Belediye Başkanlığı görevleri, ilçemiz okullarından seçilen öğrenciler tarafından temsilen yürütüldü.
İlk tören, 23 Nisan Cumartesi günü sabahı saat 09.30`da, Cumhuriyet alanında Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.
Törene, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Cumhuriyet savcısı Ali Ergezen, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Erbil Camgöz, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma komutanı J. Yzb. Volkan Kocatürk, , İlçe Müftüsü Adem Eser, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve sivil toplum derneklerinin temsilcileri katıldı. Atatürk anıtına, çelenk sunumlarının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı´mız okundu. 

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Erbil Camgöz öğrencilerin bayramını kutladı ve protokole ve halka katılımları nedeniyle teşekkür etti.
Tören sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesiyle buradaki tören son buldu.
Cumhuriyet alanındaki törenin ardından Erdek Atatürk İlköğretim Okulu´nda bir tören daha düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Özgür Koçak tarafından yapıldı. Şiirlerin okunması, çocuk korosunun şarkılarının seslendirilmesiyle süren program, oratoryo ve halk oyunları gösterileriyle bayram sona erdi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İlçemizde Nisan coşkusu
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli