Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

İlçemizde deniz dibi temizliği

İlçemizde deniz  dibi temizliği

Balık adamlar Erdek deniz kıyılarında 3 saatte 3 kamyon çöp topladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan su altı topluluğu, Erdek Dalış Kulübü ve Erdek Balıkçılar Derneği bünyesindeki 15 dalgıç Erdek Körfezinde dip temizliği yaptı.

Balık adamlar Erdek deniz kıyılarında 3 saatte 3 kamyon çöp topladı.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan su altı topluluğu, Erdek Dalış Kulübü ve Erdek Balıkçılar Derneği bünyesindeki 15 dalgıç Erdek Körfezinde dip temizliği yaptı. Dalgıçlar denizden 3 saatte 3 kamyon çöp topladı. Dip temizliği sonrasında gazetecilere açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan "Çocukluğumuz altın gibi kumu olan, duru denizimiz maalesef duyarsız kişiler tarafından şimdiki haline getirilmiştir. Durum üzüntü vericidir" dedi.
Yerel yönetim olarak uygulamaya koydukları deniz dibi temizliği projesiyle amaçlarının vatandaşların dikkatini deniz temizliğine çekmek olduğunu söyleyen Başkan Aysan " 15 dalgıç arkadaşımızla Erdek Körfezi temizleyebilmemiz elbette mümkün değildir. Erdekliler olarak ekmeğini yediğimiz denize sahip çıkmamız gerekmektedir. 3 saatte 15 dalgıç arkadaşımız 3 kamyon çöp çıkardı. Vatandaşlarımızın bu manzarayı gördükten sonra duyarsız kalmayacaklarını düşünüyorum. Kış aylarında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi`ne ait dip temizliği yapan gemisini buraya getirip detaylı bir temizlik çalışması yaptırmayı planladık. Ayrıca temizlik işleri birimimizde oluşturduğumuz kıyı gurubu düzenli olarak gün boyu deniz yüzeyinde bulunan atıkları toplayacak, belli günlerde yine böyle gönüllülerle dip temizliği etkinliklerimizi artıracağız. Vatandaşlarımızın da dikkatlerini bu noktaya çekebilmek için bu gün yapılan dalışların su altı görüntülerini fotoğraf ve videolar yardımı ile belgeledik. Ağustos ayında yapacağımız sergide tüm bu görüntülerine yer vereceğiz" açıklamasında bulundu.
Haber  : S. ERTAN

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı