Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

İlçemize mobese sistemi geliyor

İlçemize mobese sistemi geliyor

İlçemiz, Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (MOBESE) doğru adım adım ilerliyor. Buna paralel olarak, İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir....

İlçemiz, "Kent Güvenlik Yönetim Sistemi"ne (MOBESE) doğru adım adım ilerliyor. Buna paralel olarak,  İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir, ilçedeki iş adamları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerine, "kent izleme sistemleri" konusunda bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve İlçe Jandarma Komutanı Ümit İpek de katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Sadık Demir, gerekli para sağlandığı takdirde, ilçenin 12 noktasına, 16 adet kamera kurmayı plânladıklarını vurgularken, şunları söyledi: "Bir kameranın şu andaki değeri, 30 bin lira. İlk aşamada kurmayı düşündüğümüz 8 kameranın mâliyeti, 240 bin liradır. Gerekli para sağlandığında, bu kameraların sayısını arttırabiliriz. Kurulduğu takdirde, kentimizdeki suç oranının daha da düşmesini sağlayacak olan bu sistemin kurulması konusunda, tüm Erdeklilerin destek vermesini bekliyoruz" dedi. Kaymakam İsmail Kaygısız da konuşmasında, çağın gereklerine ayak uydurmak gerektiğinin altını çizdi. Kaygısız, "Suç oranlarının düşmesinde büyük payı bulunan bu sistemi, ilçemize de kazandırmaya kararlıyız" diye konuştu. Toplantıda, Erdek`e MOBESE sistemini monte edecek kuruluşun temsilcisi Bahadır Uras da, sistem ile ilgili bilgiler verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün, ilçeye kamera koymayı düşündüğü 12 nokta şöyle: Cumhuriyet alanı, iskele alanı, havuzlu alan, pazar alanı, BESOP kavşağı, Ali Haydar Sarı Parkı, Kurbağalıdere mevkii, Total kavşağı, otogar, Erdek girişi, Yağcı-Demirbağ Otel, Kumluyalı Çocuk Parkı.
Haber: Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli